Professor van Lier naar Sanquin

Per 1 september 2010 treedt prof. dr. René van Lier toe tot de Raad van Bestuur van Sanquin bloedvoorziening. Nu werkt hij als hoogleraar experimentele immunologie bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Na zijn afstuderen als arts was Van Lier al werkzaam bij Sanquin (toen CLB), op de afdeling Immunobiologie. René van Lier zal zijn functie in de Raad van Bestuur combineren met die van directeur Research.

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Plaats een reactie