Prof. Piet Borst geëerd voor zijn strijd tegen kwakzalverij

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft de Gebroeders Bruinsma Erepenning toegekend aan Prof. Piet Borst. Deze prijs is bedoeld voor personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij het bestrijden van kwakzalverij.

Piet Borst is voormalig directeur van het Nederlands Kanker Instituut waaraan hij na zijn aftreden als directeur nog steeds als onderzoeker verbonden is. Hij is,behalve een gerenommeerd wetenschapper, een belangrijk opinion leader in de gezondheidszorg en popularisator van de medische wetenschap.

Hij heeft talloze columns op zijn naam staan waarin hij in heldere taal uitlegt wat er mis is met alternatieve behandelwijzen. Hij is daarmee een actief en effectief bestrijder van kwakzalverij.

Op zaterdag 2 oktober om 12.00 zal de onderscheiding tijdens de jaarvergadering van de Vereniging tegen de Kwakzalverij aan hem worden uitgereikt. Plaats: Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam. Daarna volgt ’s middag vanaf 13.30 uur een belangrijk symposium met als titel ‘Bewijs geleverd’, over bewijsvoering in de wetenschap en het recht.

Zie voor meer informatie www.kwakzalverij.nl

Plaats een reactie