Prof. Gert Westert nieuwe hoogleraar Kwaliteit van Zorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen

De heer dr. G.P. (Gert) Westert (Ommen, 1961) is met ingang van 1 januari 2011 benoemd tot hoogleraar Kwaliteit van Zorg aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Prof. Westert is de opvolger van prof. dr. Richard Grol en krijgt in Nijmegen de leiding over IQ Healthcare, een wetenschappelijk topcentrum op het gebied van Health Services Research, met aandacht voor kwaliteit, veiligheid en innovatie in de gezondheidszorg.


Prof. Gert Westert, hoogleraar

Gert Westert studeerde Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich in medische sociologie, epidemiologie en statistiek. Hij promoveerde daar in 1991 op onderzoek naar geografische verschillen in het gebruik van ziekenhuisvoorzieningen en medisch handelen.

Prof. Westert doet bijna twintig jaar onderzoek op het terrein van kwaliteit en kosten van gezondheidszorg. Van 1992 tot 1994 werkte hij als gezondheidszorgonderzoeker aan de Universiteit Twente. Daarna was hij tot 1997 verbonden aan de Universiteit Utrecht, waar hij als NWO post-doc internationaal vergelijkend onderzoek deed naar de structuur en het functioneren van zorgsystemen. Van 1999 tot 2004 was dr. Westert projectleider van de Tweede Nationale Studie naar ziekten en verrichtingen in de huisartspraktijk, uitgevoerd door NIVEL, RIVM en de Radboud Universiteit (IQ healthcare).

Sinds 1997 was prof. Westert hoofd gezondheidszorgonderzoek bij het RIVM en projectleider van de Zorgbalans. Hij combineerde die functie (sinds 2005) met de bijzondere leeropdracht Kwaliteit van Zorg, in het bijzonder huisarts- en ziekenhuiszorg, aan de Universiteit van Tilburg.

Plaats een reactie