Productiviteit van Nederlandse zorg 25 procent hoger in 2020

Zorgprofessionals kunnen beter en nuttiger worden ingezet dan nu het geval is. Door gebruik te maken van de managementfilosofie LEAN kunnen dokters en verpleegkundigen meer tijd besteden aan hun patiënten. Hierdoor wordt de zorg veiliger en productiever. Dat zegt Achmea.

De marktleider in zorg wil ervoor zorgen dat zorgprofessionals in Nederland per 1 januari 2020 25 procent meer patiënten behandelen.

Een verpleegkundige besteedt nu slechts gemiddeld 35% van de gewerkte 8 uur aan de patiënt. Als dit door de inzet van LEAN naar 60% kan worden verhoogd, kunnen zorgprofessionals meer tijd aan hun patiënten besteden én meer patiënten zien.

De zorg staat de komende jaren voor complexe opgaven op het gebied van betaalbaarheid en kwaliteitsverbetering. Er is een naderend arbeidsmarktprobleem, zeker in de zorg. Met hetzelfde aantal mensen moet de komende jaren meer werk verzet worden. Door dokters en verpleegkundigen te ondersteunen met de filosofie van LEAN wordt hun werk leuker, gaat de veiligheid en de beleefde kwaliteit van de zorg omhoog én worden ze productiever.

Plaats een reactie