Proctologiepolikliniek ZGT Hengelo:Klachten weg na één polibezoek

Mensen die last hebben van aambeien of kloofjes in de anus kunnen terecht bij de proctologiepolikliniek van ZGT Hengelo. Bij de grootste groep patiënten met aambeien zijn na één bezoek aan de polikliniek de klachten verdwenen. Meer dan de helft van alle Nederlanders, mannen en vrouwen, heeft minstens één keer in zijn leven last van aambeien. De chirurgen en nurse practitioner van ZGT maken gebruik van moderne, patiëntvriendelijke en praktisch pijnloze technieken.

Op verwijzing van de huisarts komt de patiënt bij de proctologiepolikliniek. Daar volgt een gesprek met de nurse practitioner, een verpleegkundige die een speciale opleiding heeft gevolgd en taken van de arts kan overnemen. Zij voert lichamelijk onderzoek uit en werkt nauw samen met de chirurg. Zij kan altijd met hem overleggen of hem laten meekijken tijdens het onderzoek.

Chirurg Ad Claassen en nurse practitioner Nicki Bruinink werken nauw samen op de proctologiepolikliniek.

Nicki Bruinink: ‘Wij merken op de polikliniek dat mensen vaak lang met klachten als bloedverlies, jeuk en pijn blijven rondlopen. Uit schaamte gaan ze pas laat naar de huisarts. Als ze worden doorverwezen naar onze polikliniek, blijkt vaak dat ze in één behandeling al van hun klachten af zijn.’ Chirurg Claassen vult aan: ‘Mensen realiseren zich vaak niet dat er tegenwoordig veel mogelijk is. Wij maken gebruik van patiëntvriendelijke behandelmethoden, die bijna pijnloos zijn.

Op onze website www.zgt.nl/proctologiehengelo lezen patiënten alles over onze polikliniek en werkwijze.’

1 gedachte over “Proctologiepolikliniek ZGT Hengelo:Klachten weg na één polibezoek”

 1. In mijn status zult u wellicht zien dat ik reeds diverse keren onder behandeling ben geweest, dit echter zonder resultaat.
  Vorig jaar ben ik in Delden geweest, bij de Hr. Dr. Wetzels, dit ook zonder resultaalt.
  Inmiddels heb ik wederom last en waag nu weer de stap, dit naar aanleiding van uw krantenartikel.
  Ik wil echter onder algehele narcose, dus geen roesjes of iets dergelijks aangezien ik iedere keer verrek van de pijn tijdens de behandeling en wil dit niet weer ervaren. Als ik dit zelf moet betalen is het ook geen enkel probleem.
  Wellicht kunt u mij nu van de klachten verlossen.

  In afwachting op uw reactie verblijf ik;

  Met vriendelijke groeten;

  Hoogachtend;

  Hr. J.F.A. Roesink, geboren 14-01-1958.

  Telefoon 06-51412633

  Beantwoorden

Plaats een reactie