Prinses Máxima reikt Grote Appel uit aan Be Interactive

Be Interactive uit Amsterdam ontving vandaag de Grote Appel 2010 uit handen van Prinses Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. Het hardloopproject voor allochtone vrouwen kreeg de prijs, omdat het deelneemsters uit een isolement haalt, ontmoetingen stimuleert en de integratie bevordert. Het Wereldkampioenschap van Eindhoven en Aminta Sprockel Challenger Little League uit Curaçao zijn ook bekroond met een Appeltje van Oranje.

De Appeltjes van Oranje zijn voor de achtste keer uitgereikt op Paleis Noordeinde, in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin en de Prins van Oranje. Hiermee waardeert het Oranje Fonds het werk en de inzet van de winnende organisaties. Bovendien is het bedoeld anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten. De prijs, een beeld van een Appeltje van Oranje, is ontworpen en gemaakt door de Koningin. De winnaars krijgen bovendien een geldbedrag van 15.000 euro.

Dit jaar stond het thema ‘De Kracht van Sport’ centraal. Prinses Máxima vertelde tijdens haar toespraak op Paleis Noordeinde dat sportprojecten in de afgelopen jaren vaker een Appeltje hebben gewonnen. ,,We zien dat sport een krachtig middel is om mensen, jong of oud, met of zonder handicap, allochtoon of autochtoon, met elkaar te verbinden. Dat is een van de pijlers van ons fonds, waar we op deze manier een impuls aan geven”, aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds.

Komende jaren zal het Oranje Fonds er alles aan doen om de Appeltjes-projecten en andere goede voorbeelden te stimuleren. Het fonds gaat bijeenkomsten organiseren voor initiatieven die zich op sport richten. Daar krijgen ze advies op het gebied van bestuur, financiën en de werving van vrijwilligers. ,,Dit zorgt voor professionalisering binnen de sector en uiteindelijk tot meer goede projecten die zorgen voor verbinding en sociale samenhang”, licht Van Der Giessen toe.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds van Nederland op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Plaats een reactie