Prinses Máxima reikt Appeltjes van Oranje 2010 uit

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, reikt vrijdagochtend 21 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje 2010 uit. Hare Majesteit de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, beschermheer van het Oranje fonds, zijn bij de prijsuitreiking aanwezig. De Appeltjes zijn toegekend aan de ‘Be Interactive’ uit Amsterdam, ‘Het Wereldkampioenschap van Eindhoven’ en aan ‘Aminta Sprockel Challenger Little League’ uit Curaçao.

Het Appeltje van Oranje is een jaarlijkse prijs voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. Het Oranje Fonds waardeert hiermee in de eerste plaats het werk en de inzet van de winnende organisaties. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten. De prijs, een beeld van een Appeltje van Oranje, is ontworpen en gemaakt door de Koningin. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro.

Be Interactive
Met hardlopen haalt Be Interactive vrouwen uit een isolement. De stichting brengt ze bij elkaar en stoomt ze klaar om gezamenlijk de finish te halen tijdens openbare loopevenementen. De ervaren deelneemsters kunnen zich tot assistent-trainer doorontwikkelen en uiteindelijk een betaalde baan als trainer verwerven bij de stichting.

WK Eindhoven
Het Wereldkampioenschap van Eindhoven van de stichting Kleurrijke Stad is een educatief en sportief voetbalproject voor basisscholieren. Maandelijks organiseert ze sportdagen op buurt- en wijkniveau, een grote finale sluit het kampioenschap af. Elke groep scholieren vertegenwoordigt tijdens de sportdagen een land, waarover ze les krijgen op school.

Aminta Sprockel Challenger Little League

In Curaçao is de Aminta Sprockel Challenger Little League opgezet voor kinderen met een fysieke of geestelijke beperking. Zes keer per jaar spelen acht teams een officiële honk- en softbalcompetitie. Er wordt samengewerkt met de ZMLK-scholen en een mytylschool. De League-dagen zijn opgenomen in het lesrooster, waardoor álle kinderen mee kunnen doen.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste fonds van Nederland op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

Plaats een reactie