Prinses Máxima geeft startsein Edukans Schoenmaatjes

Hare Koninklijke Hoogheid Máxima Prinses der Nederlanden geeft donderdagmorgen 9 september het startsein voor de actie Schoenmaatjes van Edukans op de Bavinckschool in Den Haag. Schoenmaatjes is een actie waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met speelgoed en schoolspullen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De Edukans ambassadeurs Nick & Simon zorgen voor de muzikale omlijsting tijdens de officiële start.

Ook vertellen Anne van Schaik (9) en Stein Altena (12) tijdens de aftrap over hun reis naar Kenia. Ze hebben in de eerste week van augustus samen met Edukans duizenden schoenendozen uitgedeeld in de sloppenwijken van Nairobi en bij de Masaï in het Zuiden. ‘De kinderen straalden van geluk toen ze de schoenendozen openden. Ik had vooraf niet gedacht dat ze zó blij zouden zijn met de cadeaus van Schoenmaatjes’, vertelt Anne. Nick & Simon sluiten het startmoment af met hun nieuwste hit ‘Een nieuwe dag’.

Schoenmaatjes is één van de scholenprogramma’s van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. In de afgelopen vijftien jaar zijn meer dan twee miljoen kinderen (170.000 in 2009) in ontwikkelingslanden blij gemaakt met het schoenendooscadeau van een kind in Nederland. Met Schoenmaatjes wil Edukans kinderen in Nederland leren delen en ze bewust maken van het feit dat niet ieder kind op deze wereld naar school gaat. Edukans steunt onderwijsprojecten in Afrika, India en Peru. Ook heeft de organisatie scholenprogramma’s voor het voortgezet, mbo-, hbo- en universitair onderwijs.

Meer informatie: www.edukans.nl

Plaats een reactie