Prinses Máxima bezoekt beautysalon Blijf van mijn Lijf Huis

Dinsdag 30 augustus 2011 is het Oranjehuis, een Blijf van mijn Lijf Huis nieuwe stijl, geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden. In dit Oranje Huis bevindt zich een unieke beautysalon, mogelijk gemaakt en ingericht door L’Oréal Nederland B.V., waar bewoners zich kunnen ontspannen of zich kunnen bekwamen in het beautyvak. L’Oréal Nederland B.V. heeft deze beautysalon aangeboden in het kader van het 100-jarig bestaan in 2009.

Na 6 jaar voorbereidingswerk is Blijf Groep, initiatiefnemer van het Oranje Huis, trots op dit Blijf van mijn Lijf Huis Nieuwe Stijl, waarbij een nieuwe aanpak van huiselijk geweld centraal staat: niet meer geheim maar midden in de buurt, gericht op het hele gezin en hulp op maat. Echte hulp op maat is mogelijk omdat alle typen hulp in één gebouw gebundeld zijn: advies en hulp, crisisopvang en begeleid wonen.

L’Oréal werkt al sinds 2004 samen met Blijf Groep en voorziet in verzorgingsartikelen en -behandelingen voor de bewoners. Sinds 2009 is het contact geïntensifieerd en is in het kader van het 100-jarig bestaan van de groep L’Oréal een complete beautysalon voor het Oranje Huis aangeboden. Deze salon zal ter ontspanning van de bewoners dienen maar kan ook het startsein betekenen voor een carrière in het beauty vak. Voor 2 gemotiveerde bewoners biedt L’Oréal professionele producten een kappersopleiding aan op de Nederlandse Kappersakademie in Amsterdam. In de beautysalon zullen de bewoners kunnen werken met producten van L’Oréal Paris, Garnier en Maybelline.

Prinses Máxima kreeg een rondleiding door het Oranje Huis van mevrouw Van den Brink, directeur-bestuurder van Blijf Groep. De Prinses sprak met bewoners en medewerkers en heeft onder andere de kinderactiviteitenruimte en de beautysalon bezocht.

Udo Springer, Algemeen Directeur L’Oréal Benelux: “we zijn verheugd om te kunnen bijdragen aan een positieve toekomst voor de bewoonsters van het Oranje Huis door hen een plek te geven waar ze kunnen ontspannen en kunnen bouwen aan hun zelfvertrouwen.”

Plaats een reactie