Prinses Máxima beloont eerste goede ideeën voor Burendag

Bewoners van de Utrechtse wijk Lombok presenteerden vandaag hun ideeën om de buurt op Burendag nog leuker te maken aan Prinses Máxima. Op zaterdag 25 september viert Nederland voor de 5e keer Burendag.

Het thema is: Burendag; een goed idee voor de buurt. Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds moedigen buren van Nederland in de aanloop naar Burendag aan, om samen, onder het genot van een goede kop koffie, goede ideeën te bedenken die de buurt nog leuker maken. Het Oranje Fonds heeft dit jaar twee miljoen euro beschikbaar voor het uitvoeren van deze ideeën op Burendag. De bewoners uit Lombok ontvingen vandaag de eerste 500,- euro uit handen van beschermvrouwe van het Oranje Fonds Prinses Máxima. Via www.burendag.nl kunnen alle buren vanaf vandaag inspiratie opdoen en geld aanvragen.

De bewoners uit Lombok waren enthousiast over het onverwachte bezoek van Prinses Máxima. De Prinses sprak met hen over hun motivatie en bezocht de locaties in de wijk waar hun projecten op Burendag uitgevoerd gaan worden.

Burendag. Een goed idee voor de buurt
Douwe Egberts wil buren van Nederland inspireren om samen met een kop goede koffie te komen tot goede ideeën voor de buurt. Koffie kan namelijk de alertheid verhogen en helpt mensen daardoor om scherp te worden. “Douwe Egberts brengt mensen sinds 1753 bij elkaar en wil met Burendag contact tussen buren stimuleren. Wanneer buren samen de tijd nemen voor een goede kop koffie, kunnen ze nieuwe inzichten krijgen en goede ideeën om de buurt leuker te maken”, aldus Mylène Heystek, Marketing Directeur van Douwe Egberts.

Het Oranje Fonds stimuleert samenhang in Nederland
Om buren zo veel mogelijk van hun ideeën op Burendag te kunnen laten uitvoeren, stelt het Oranje Fonds dit jaar twee miljoen euro ter beschikking.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds licht toe: “We willen benadrukken dat echt iedereen met een goed idee 500,- euro bij ons kan aanvragen via www.burendag.nl. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van beplanting, het opknappen van een speelplaats voor kinderen of de organisatie van een buurtontbijt om elkaar beter te leren kennen. Ieder goed idee krijgt een bijdrage. Dit jaar kunnen buren al vanaf half mei hun plannen bij ons indienen. Mensen moeten snel zijn, want op is op”.

Duurzaam contact in de buurt
Douwe Egberts streeft er naar bijzondere momenten tussen mensen nog specialer te maken en wil bijdragen aan beter sociaal contact. De afnemende samenhang in de buurt was voor Douwe Egberts aanleiding om in 2006 Burendag te introduceren. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds, waarbij beiden besloten Burendag verder te laten uitgroeien tot een maatschappelijk fenomeen.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen met geld, contacten en ideeën. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Met succes. Vorig jaar bracht de feestdag meer dan 640.000 buren bij elkaar en meer dan 14.000 activiteiten gaven de buurt een gevoel van thuis.

Plaats een reactie