Prinses Margriet opent Groningen Cancer Center van UMCG

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent op vrijdag 16 september 2011 de nieuwe polikliniek van het UMC Groningen Cancer Center dat onderdeel uitmaakt van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

De officiële opening is de afsluiting van het openingssymposium ‘Samenwerken aan de zorg voor kanker’ dat diezelfde dag wordt gehouden voor alle zorgverleners en onderzoekers uit Noord-Nederland die bij oncologische zorg betrokken zijn.

Op het symposium krijgen medisch specialisten, (huis-)artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en onderzoekers een actuele kijk op het oncologisch vakgebied. Vanaf 16.00 uur lichten enkele sprekers nut en noodzaak van integrale kankercentra in Nederland en Europa toe en nemen zij de genodigden mee naar de ‘oncologische zorg van de toekomst’.

Na de officiële opening van het Groningen Cancer Center door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet wordt zij rondgeleid door het nieuwe Oncologie Centrum en spreekt zij met medewerkers over hun werk voor kankerpatiënten. Uiteraard krijgen ook bezoekers van het symposium de gelegenheid het nieuwe centrum, waar bij de inrichting extra aandacht is besteed aan de privacy en het comfort van patiënten, te bezichtigen.

Het nieuwe Oncologie Centrum is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Met dit centrum heeft nu ook Noord-Nederland een volwaardig en gespecialiseerd kankercentrum. In dit Noordelijke centrum zullen multidisciplinaire zorg en wetenschappelijk onderzoek in hoge mate geïntegreerd plaatsvinden.

Plaats een reactie