Prinses Annette brengt uniek sprookje naar Limburg

Op vrijdagochtend 26 maart 2010 opent Hare Hoogheid Prinses Annette van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven de Droombelevenis in Heel in Limburg. De Belevenis is een reizend uitgaanscentrum voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en diep dementerende ouderen. Van 22 maart t/m 2 mei 2010 staat het evenement op het terrein van zorginstelling Daelzicht in Heel.

Uitgaan voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en diep dementerende ouderen is niet vanzelfsprekend. Maar nu is er de Belevenis; een plek waar iedereen binnen zijn/haar mogelijkheden een fantastische dag kan beleven! In een tent van zestienhonderd vierkante meter zijn alle nodige zorgvoorzieningen voorhanden zodat de bezoekers grenzeloos kunnen ervaren, ontdekken en beleven. Zij maken kennis met acht sprookjesachtige themawerelden, waaronder een onderwaterwereld, een oosterse wereld en een tropische wereld. De decors en attracties stimuleren de zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Daarnaast kunnen bezoekers zich laten masseren, meedoen aan het belevingstheater en heerlijk samen eten en drinken in het restaurant.

De Droombelevenis in Heel biedt dagelijks plaats aan dertig gasten en begeleiders. Er zijn speciale dagen voor kinderen, volwassen en ouderen. Op vaste dagen zijn er extra activiteiten waaronder Watsu-zwemmen, huifbed (paard)rijden, droomdansen en een bijzondere openluchtvoorstelling ‘Avondlicht’. Het is mogelijk om te overnachten in een aangepast wigwamhuis van Wigwam Vallei Nederland.

Initiatief en organisatie
Stichting de Belevenis is in april 2008 opgericht om te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige verstandelijke beperking en hun omgeving. De Belevenis opende in april 2009 voor het eerst met groot succes haar deuren in Amsterdam. De komende twee jaar reist de Belevenis door Nederland. Dit wordt mogelijk gemaakt door de NSGK voor het gehandicapte kind, Stichting DOEN en de Sponsor Bingo Loterij. Op 10 maart jongstleden ontving de Belevenis de Gouden Giraffe voor het beste evenement in de categorie MVO.

Voor de Droombelevenis in Heel maakt Stichting de Belevenis gebruik van het terrein en de faciliteiten van Daelzicht en Wigwam Vallei Nederland. Het is geen toeval dat de tent van De Droombelevenis op het terrein van Daelzicht staat. Daelzicht, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, wil onder het motto “samen maken wij meer mogelijk” iets speciaals kunnen bieden voor haar cliënten. De Droombelevenis sluit prachtig aan bij haar wens om iets extra’s te kunnen betekenen. Jenny Buijks, directeur Bedrijfsvoering: “Onze droom zou het zijn om dit naar de toekomst toe een permanent karakter te kunnen geven. Niet alleen voor onze eigen cliënten, maar ook voor andere cliëntengroepen in en buiten onze regio”.

Bezoekadres Droombelevenis: Daelzicht, Rector Driessenstraat 2, 6097 AK Heel

De Belevenis is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN – Sponsor Bingo Loterij, NSGK voor het gehandicapte kind, VSB fonds, Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Rabobank Foundation, Pier de Boer Stichting, Vebego Foundation, Hago, Prins Transport en Camille Oostwegel ChateauHotels & -Restaurants.

Plaats een reactie