Prijsverschil zorgverzekeringen op internet maximaal 400 euro

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering op internet kan tot meer dan 400 euro per jaar oplopen. Dat blijkt uit onderzoek van Uwzorgverzekeringsite.nl. Een andere belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat geen enkele vergelijkingssite altijd het beste aanbod kan bieden. Vergelijken loont, ook tussen de vergelijkingssites.

Naar verwachting zal rond de 10 procent van de Nederlanders dit jaar kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Een lagere premie is voor 42 procent de belangrijkste reden. Meer dan 1 miljoen mensen oriënteren zich via de diverse vergelijkingssites op internet om de goedkoopste zorgverzekering te kunnen vinden. Echter, afhankelijk van de gewenste zorgverzekering kan het prijsverschil tussen de goedkoopste en duurste vergelijkingssite minimaal 150 euro en maximaal 400 euro per jaar bedragen.

Een voorbeeld
Een gezin, bestaande uit twee ouders en een kind, wil een zorgverzekering met een aanvullende dekking. De door hen gewenste zorgverzekering moet in ieder geval 9 behandelingen van de fysiotherapeut en 75 procent van de tandartskosten dekken tot 250 euro. Hiernaast willen zij volledige keuzevrijheid hebben door welke zorgverlener zij worden behandeld en moet de zorgverzekering ook een aanvullende vergoeding hebben voor brillen en contactlenzen tot 50 euro. Op basis van deze wensen zijn zij het goedkoopst uit bij Independer.nl dat hen het scherpste aanbod kan doen met een premie van 2567,76 euro per jaar. Bij de duurste aanbieder, United Consumers, betalen zij een premie van 2977,68 euro per jaar. Een verschil van meer dan 400 euro per jaar.

Het probleem is dat je op veel verschillende vergelijkingssites dezelfde gegevens moest invoeren. Een tijdrovende en vervelende aangelegenheid en niet voor iedereen even gemakkelijk. Met als resultaat dat veel mensen gedesillusioneerd afhaken. “Dit moet gemakkelijker kunnen”, dacht Oscar Toom initiatiefnemer van Uwzorgvergelijkingsite.nl. “Elk jaar moet ik weer dezelfde vergelijkingssites af om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Ik ga een vergelijkingssite van de vergelijkingssites maken, zodat mensen in een oogopslag kunnen zien waar zij de goedkoopste premie voor hun zorgverzekering op internet kunnen vinden”.

Plaats een reactie