Prestigieuze internationale prijs voor UMCG-kinderlongarts Gerard Koppelman

  0
  583

  De Klosterfrau Foundation heeft dit jaar de Klosterfrau Research Award for Childhood Asthma uitgereikt aan Gerard Koppelman, kinderlongarts van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij kreeg deze prestigieuze Award overhandigd in Berlijn bij de Jahrestagung der Gesellschaft für Pädiatrische Pneumologie, het congres van de Duits sprekende kinderlongartsen. Koppelman kreeg deze Award vanwege zijn onderzoek naar een nieuwe genetische oorzaak voor luchtwegovergevoeligheid (PCDH1).

  De Klosterfrau Award is een van de grootste internationale prijzen op het gebied van de kinderlongziekten. De Award wordt uitgereikt aan die onderzoeker van wie het werk het meest heeft bijgedragen aan beter begrip voor het ontstaan van astma. De Award is bestemd voor onderzoekers die jonger zijn dan 40 jaar. Hun onderzoek moet bovendien in de laatste twee jaar zijn uitgevoerd. De Award bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 30.000 euro. Dit bedrag moet besteed worden aan verder onderzoek op het gebied van longziekten.

  Meer informatie over het onderzoek van Koppelman kunt u vinden via onderstaande link.

  Vorig artikelAnder slaappatroon veroorzaakt depressie
  Volgend artikelWerkdruk is meer dan overwerk
  Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.