Prachtig kampeerseizoen bijna voorbij

Het hoogseizoen is weer bijna ten einde en op de campings wordt het langzamerhand wat rustiger. Een ideale tijd breekt aan voor de wat oudere, rustzoekende kampeerder. Overigens was het ook dit jaar weer volop genieten op de grote en kleine campings, ondanks het wat tegenvallend weer in de maand juli. De Stichting Vrije Recreatie (kamperen bij de boer) spreekt desondanks zelfs van een topjaar.

Herfstachtig
Hoewel het bij wat aanhoudende natte periode voor de hand ligt, werd dit volgens de SVR door de media wat al te veel benadrukt, o.a. door het over een vroege herfst te hebben. “Zijn we dan ineens de Spaanse temperaturen in de mooie maanden april, mei en juni vergeten?” vraagt SVR-voorzitter Wim van den Berg zich af. Natuurlijk vielen er in juli hier en daar grote buien, maar is dat dan reden om zo negatief te berichten over de zomer 2011? Het tegendeel is waar, want er waren weken dat de wat kleinere campings overvol zaten. Onder de SVR-kampeerboeren heerst dan ook alom tevredenheid over het ten einde lopende seizoen en is de bezettingsgraad ook nu nog buitengewoon goed. “Ik teken voor volgend jaar voor eenzelfde positieve zomer, zij het dan wel met wat minder of althans meer verspreide buien” zegt Van den Berg.

Berooide camperaars
Dit seizoen wordt meer dan ooit ingebroken in campers, die langs de snelweg of op parkeerplaatsen overnachten; bijna elke dag is het raak, bericht het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Voor veel camperaars is het vakantieplezier dan al bij voorbaat voorbij. Het beste advies is dan ook om niet langs de snelweg of zo maar ergens te gaan staan, maar de nacht door te brengen op een veilige camping in de buurt.

Toch waren er nog recreanten die dit advies negeerden en daarna berooid alsnog bij een camping aanklopten, blijkt uit berichten van SVR-campingeigenaren, die voor hen snel een overnachtings- of kampeerplaats vrij maakten. Veel camperaars meldden zich meteen aan als SVR-donateur, want “wat is die jaarlijkse donatie van 10 euro per gezin en de aangeboden veiligheid nu in vergelijking met de schade door inbraak in de camper?”

Plaats een reactie