Populairste Burendag idee is ‘Spelletjesmiddag’

In aanloop naar Burendag op 24 september bedachten buren in heel Nederland al 1200 goede ideeën voor een leukere buurt. Dit zijn er ruim 400 meer dan vorig jaar deze tijd. De provincie Noord-Brabant bedacht tot nu toe verreweg de meeste ideeën. Noord-Holland en Zuid-Holland volgen op de voet.

Het thema van deze Burendag is: Koppen bij elkaar. Burendag 2011. Organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds roepen buren in heel Nederland op de koppen bij elkaar te steken en samen Burendag te vieren.

De top 3 van ideeën op dit moment is:
1. Spelletjesmiddag
2. Opfleuren van de buurt
3. Creatieve dag

Buren in Nederland bedachten al veel goede ideeën voor Burendag. Zo gaat een buurt bijvoorbeeld vlotten bouwen voor hun buurtfeesten op het water en oefent een andere buurt voor een circusvoorstelling diezelfde avond. Mensen die ook een goed idee voor hun buurt hebben, kunnen nog steeds meedoen. Het Oranje Fonds stelt geld beschikbaar voor goede buurtideeën. Tot 3 september kunnen nog aanvragen voor een bijdrage tot 500 euro worden gedaan. Inmiddels heeft het Oranje Fonds al ruim 500.000 euro uitgegeven aan goede Burendag ideeën.

Buren die geen financiële ondersteuning nodig hebben kunnen wel hun activiteit aanmelden op de website. Dan ontvangen ook zij een feestpakket voor hun Burendag.

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren dit jaar al weer voor de 6e keer Burendag op zaterdag 24 september. Het thema dit jaar is: Koppen bij elkaar. Burendag 2011. Steek dus de koppen bij elkaar en verzin een goed idee voor Burendag. En: steek de koppen bij elkaar op Burendag en voer je idee uit.

Douwe Egberts inspireert buren om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, zo veel mogelijk ideeën te bedenken die de buurt nog leuker maken. Koffie verhoogt de alertheid en houdt je scherp. Dat zijn twee ingrediënten voor goede ideeën. Kortom: goede ideeën beginnen met goede koffie.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Daarom krijgt iedereen met een goed idee voor een leukere buurt tot 500 euro om het op Burendag uit te kunnen voeren. Het Oranje Fonds heeft in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor aanvragen tot 3 september. Via www.burendag.nl kan iedereen zijn idee indienen en geld aanvragen.

Plaats een reactie