Pop-up ambassade in Rio de Janeiro

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een pop-up ambassade geopend in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro. Dat is een tijdelijke, extra vestiging van de ambassade vanwege de Olympische Spelen. Zo kunnen sporters en supporters makkelijk en snel bij de Nederlandse overheid terecht met hulpvragen. Het is de eerste keer dat het ministerie een pop-up ambassade inzet.

Pop-up ambassade

Het ministerie wil met de pop-up ambassade Nederlanders nog beter helpen. Er zijn namelijk veiligheidsrisico’s voor reizen naar Brazilië. Ook is er een verhoogde kans om slachtoffer te worden van criminaliteit.

Minister Koenders: “Als je je paspoort bent verloren of je bent beroofd is dat al vervelend genoeg. Dan wil je niet ook nog eens de hele stad door op zoek naar de ambassade. Daarom vinden we het belangrijk om aanwezig te zijn in het hart van Oranje.”

Christusbeeld in Rio de Janeiro
Christusbeeld in Rio de Janeiro

Oranje Boekje met reisadvies

Daarnaast heeft het ministerie speciaal voor de Olympische Spelen het Oranje Boekje uitgebracht. Hierin staan het reisadvies, handige adressen en informatie over gezondheid. Koenders: “In een land als Brazilië gaan zaken anders dan in Nederland. Goede voorbereiding is belangrijk en kan veel problemen voorkomen.”

Registreren

Voor vertrek worden supporters geadviseerd om zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in Brazilië. In geval van nood kan de ambassade dan snel contact opnemen. De pop-up ambassade is gedurende de Olympische Spelen 7 dagen per week geopend van 11.00 tot 20.00 uur.

24 uur 7 dagen per week

Het ministerie is ook 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247 en via Twitter en Facebook.

Plaats een reactie