Pon neemt aanmerkelijk belang in Greenwheels

Een van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s, Greenwheels kent vanaf donderdag 3 mei 2012 een nieuwe aandeelhouder. De internationale service- en handelsonderneming Pon Holdings heeft een aanmerkelijk belang genomen in de onderneming van oprichters Jan Borghuis en Gijs van Lookeren Campagne. Door de samenwerking kan nog beter worden ingespeeld op de groeiende populariteit van deelauto’s in Europa.

Oprichteres van Greenwheels Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis

Toen Jan Borghuis (44) en Gijs van Lookeren Campagne (45) in 1995 op een zolderkamer met drie deelauto’s het bedrijf Greenwheels startten, konden zij niet bevroeden dat zij een van Europa’s grootste aanbieders van deelauto’s zouden worden. In het straatbeeld van de grote steden en bij de NS-stations zijn de rode auto’s met de groene logo’s niet meer weg te denken. Vandaag de dag maken tienduizenden abonnees dagelijks gebruik van zo’n 2.000 auto’s. Door het gemak, de lage kosten en de flexibiliteit is de deelauto uitgegroeid tot een populair vervoersmiddel. Niet alleen in Nederland is Greenwheels actief, maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De deelname in Greenwheels past uitstekend in de groeistrategie van Pon als toonaangevende mobiliteitsaanbieder. Gezamenlijk kunnen zij alle vormen van mobiliteit aanbieden. Nu richt Greenwheels zich voornamelijk op consumenten. Beide bedrijven verwachten te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s. De zakelijke markt voor deelauto’s is klein in vergelijking met de leasemarkt. Recent onderzoek van platform ‘Slim Werken, Slim Reizen’ heeft laten zien dat de werknemers van de 50 grootste bedrijven voor 2015 hun mobiliteit anders willen gaan invullen.

Janus Smalbraak, CEO van Pon Holdings: “Met onze deelname in Greenwheels stapt Pon in een snel groeiende markt. Niet alleen bij consumenten groeit de belangstelling voor deelauto’s maar ook bedrijven verlangen van werknemers dat ze steeds slimmer met mobiliteit omgaan. Greenwheels kan in die wens een belangrijke rol spelen.”

Gijs van Lookeren Campagne, CEO van Greenwheels: “Samen met Pon kunnen wij de groei van Greenwheels versnellen, internationaal expanderen en nieuwe diensten voor de zakelijke markt aanbieden. Daarnaast is Pon inmiddels ook een grote speler op het gebied van fietsen, dat biedt ons de mogelijkheid om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen.”

Greenwheels blijft een zelfstandig opererend bedrijf binnen het Pon-concern. Er worden verder geen financiële details bekend gemaakt. De oprichters blijven aan als directie van het bedrijf.

Plaats een reactie