Politie en jongeren werken samen in de strijd tegen heling

Zes leerlingen van het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet hebben de hoofdrol gespeeld in een videofilmpje over een straatroof waarin een meisje op straat bestolen wordt van haar mobiele telefoon.

Met deze film wil de politie bereiken dat jongeren nadenken over de mogelijke herkomst van een product dat goedkoop aangeboden wordt. Ook wil de politie de jongeren bekend maken met de mogelijkheid te controleren of aangeboden producten als gestolen geregistreerd staan en het belang benadrukken van het registreren van serienummers van eigen producten.

Op dinsdag 30 augustus 2011 geeft de burgemeester van Nunspeet, de heer D.H.A. van Hemmen in de theaterzaal van de Veluvine in Nunspeet het startsein voor de landelijke openstelling van het videofilmpje ‘Straatroof’ van het project StopHeling.nl. Alle leerlingen en leerkrachten van het Veluvine College zijn uitgenodigd dit officiële moment bij te wonen. Vanaf dat moment is het filmpje via YouTube te bekijken.

Sinds de komst van de website Stopheling.nl in maart 2011 is het voor de consument eenvoudig te controleren of een aangeboden product als gestolen geregistreerd staat bij de Nederlandse politie. De website is bedoeld om helen en dus stelen tegen te gaan. Het is een hulpmiddel ter voorkoming van criminaliteit. Het registreren van serienummers en aangifte doen van diefstal is van groot belang voor het slagen van dit initiatief.

Plaats een reactie