Pokerondercontrole.nl zelftest voor pokerverslaving

Brijder, specialist in verslavingszorg, lanceert een nieuwe online behandeling: www.pokerondercontrole.nl. Pokeren is een kaartspel dat door veel mensen gespeeld wordt, zowel online als offline. Er zijn naar schatting in Nederland zo’n 400.000 actieve spelers op internet. De meeste mensen spelen met veel plezier en zonder problemen. Maar er is een groep die geen controle meer heeft: sommige mensen zijn te afhankelijk van het spel of kunnen zelfs spreken van een pokerverslaving. Brijder heeft een online programma ontwikkeld waarmee deze mensen de controle terug kunnen krijgen.

Programma
Als er sprake is van verlies van controle of van een pokerverslaving, is het online programma een uitkomst. De deelnemer doorloopt het programma vanachter zijn computer en wordt begeleid door een ervaren coach. Er wordt gewerkt aan onder meer bewustwording: hoeveel speel ik nu eigenlijk, waarom doe ik dat en wanneer? Daarna wordt gewerkt aan vaardigheden om de controle terug te krijgen. Wat zijn valkuilen of risicosituaties? Hoe ga je daarmee om? Wat doe je als je in de verleiding komt? Het programma duurt 14 weken en wordt vergoed door de Nederlandse verzekeraars.

Voor wie?
De online behandeling is voor pokeraars vanaf 18 jaar die problemen ondervinden door pokeren. Ze spelen te veel en te lang, nemen zich voor om dat minder te doen maar zonder succes. Ze doen bijna niets anders meer dan pokeren. Vaak maken mensen in hun omgeving zich zorgen. Spelers kunnen door online poker geïsoleerd raken: vaak zijn ruzies en soms zelfs schulden het gevolg. De site www.pokerondercontrole.nl is ook voor partners van pokeraars. De site geeft informatie over de signalen, het pokeren zelf en de eventuele negatieve gevolgen.

Via een zelftest op www.pokerondercontrole.nl kunnen spelers snel zien of zij tot de risicogroep behoren. Ook voor partners van pokeraars is er een test die een beeld geeft van hoe iemand het pokergedrag van de partner ervaart. Het is ook mogelijk gratis en anoniem advies te vragen of vragen te stellen via een e-consult.

Brijder, specialist in verslavingszorg, is één van de grootste aanbieders op het gebied van verslavingszorg met ruim veertig vestigingen in Noord- en Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie op: www.brijder.nl

Plaats een reactie