Pijnwegwijs.nl over vrij verkrijgbare ontstekingsremmende pijnstillers

Vanaf 30 december 2010 is de verkoop van bepaalde vrij verkrijgbare pijnstillers aan banden gelegd. Vanwege de risico’s bij gebruik van deze medicijnen gaan apotheekmedewerkers mensen nog meer aanmoedigen samen met hen het medicijngebruik door te nemen.

Grünenthal heeft een website voor het algemene publiek gelanceerd met gerichte informatie over deze verandering. Consumenten kunnen voor onafhankelijke en betrouwbare informatie over vrij verkrijgbare ontstekingsremmende pijnstillers terecht op één online bron: www.pijnwegwijs.nl. Het unieke aan Pijnwegwijs.nl is dat deze website algemene informatie over vrij verkrijgbare ontstekingsremmende pijnstillers ook een interactieve vragenlijst bevat waar men zich kan voorbereiden op een verstandige pijnstiller met een minimaal risico.

We nemen allemaal wel eens een pijnstiller bij eenvoudige kwaaltjes als rugpijn of als we een keer hoofdpijn hebben. Je hebt er geen recept voor nodig en ze zijn overal vrij verkrijgbaar. Dat is vanaf eind 2010 veranderd. Uit nieuwe informatie over de veiligheid en de risico’s bij het gebruik van pijnstillende middelen blijkt dat het verstandiger is om meer advies bij deze middelen te geven. De verkoop via supermarkt, benzinestation en drogist wordt dan ook aan banden gelegd.

Apothekers gaan daarom nog beter toezien op het juiste gebruik van de pijnstillende medicijnen. U kunt hen daarbij helpen door te vertellen welke medicijnen u gebruikt, met én zonder recept. Met behulp van de interactieve vragenlijst kan iemand zich gedegen voorbereiden op een adviesgesprek met de apothekermedewerker over pijnbestrijding. Deze extra en gratis service van de apotheekmedewerkers is dus zeer waardevol voor de gezondheid.

Grünenthal benadrukt het belang van een gedegen advies van apothekers aan gebruikers van vrij verkrijgbare pijnstillers. Informatie over risico’s en bijwerkingen zijn essentieel. Grünenthal is als initiatiefnemer en eigenaar trots op www.pijnwegwijs.nl.

Plaats een reactie