Ex-Philips directeuren starten onderneming op het gebied van ‘well being’

Twee ervaren ondernemers, Ton Rademaker en Martijn van Gurp, zijn begin dit jaar een nieuw bedrijf gestart op het gebied van ‘Health & Wellness’ in een thuiszorg omgeving. De naam van de nieuwe onderneming: ‘D A Y’, een afkorting van ‘designed around you’, geeft aan dat het bedrijf zich op gebruiksvriendelijke productoplossingen zal richten, die ook door ouderen en mensen met een fysieke beperking eenvoudig te bedienen zijn.

De twee oud-Philips-directeuren concentreren zich specifiek op de gezondheidszorg. Zij zien grote mogelijkheden in deze sector met name dankzij de toegenomen aandacht voor en behoefte aan thuiszorg. De eerste innovatie van het bedrijf,  De Nachtwacht® LUNA, betreft een observatie oplossing voor hartpatiënten in een thuissituatie. Dit nieuwe product alarmeert en mobiliseert de omgeving van de patiënt bij een mogelijk hartprobleem zodat direct hulp kan worden geboden. Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. In 80% van de gevallen vindt dit thuis plaats. Snelle en doeltreffende actie is dan van levensbelang.

(Quote) “Het apparaat zorgt ervoor dat zowel de hartpatiënt als de partner weer met een gerust hart en zonder angst kunnen gaan slapen”, zegt voorzitter Jan van Overveld van Hartpatiënten Nederland.” (Unquote).

De Nachtwacht® LUNA werkt middels een draadloze ring die door de patiënt om de wijsvinger wordt gedragen, een basisstation en een compacte draadloze ontvanger. Na een intensieve periode van testen is het product klaar voor algemene verkoop. Vanaf heden is Nachtwacht®LUNA voor iedereen beschikbaar via www.DAY4LIFE.com/verkrijgbaarheid en een select aantal thuiszorgwinkels.

Het hoofdkantoor van D A Y is gevestigd in Nuenen (Brabant).

Plaats een reactie