Pfizer Persprijs

Pfizer organiseert voor de derde keer de Pfizer Persprijs. Dit jaar worden journalisten bekroond die in de publieksmedia aandacht hebben besteed aan het onderwerp kanker. Kanker is een onderwerp waar we vrijwel iedere dag mee geconfronteerd worden. Te vaak heeft de dood van een patiënt te maken met het feit dat men kanker niet op tijd heeft onderkend. Recente cijfers uit februari van dit jaar van het CBS laten zien dat kanker inmiddels doodsoorzaak nummer 1 in Nederland is. Goede berichtgeving in de media kan mede helpen kanker tijdig te diagnosticeren. Journalisten van de publieksmedia die hier dit jaar aandacht aan hebben besteed of nog aan gaan besteden, kunnen meedingen naar de Pfizer Persprijs.

Heeft u of uw collega een artikel geschreven over kanker of hierover een item gemaakt voor radio of televisie, dan kan dat worden aangemeld via www.pfizerpersprijs.nl. Journalisten kunnen zichzelf opgeven of worden voorgedragen door een collega of door een lezer/kijker/luisteraar. Alle inzendingen worden door de jury beoordeeld.
De uiterste inzenddatum is 1 januari 2010.

De winnaar van de Pfizer Persprijs ontvangt 5000 euro en een sculptuur. De vier overige genomineerden krijgen ieder een geldprijs van 1000 euro. De presentatie van de vijf genomineerden en de bekendmaking van de winnaar is op donderdagmiddag 11 februari 2010 in de faculteit Hogeschool Utrecht.

De jury van de Pfizer Persprijs bestaat uit:
• Drs. Ben Crul, hoofdredacteur van Medisch Contact en arts;
• Guus Mater, redacteur volksgezondheid ANP;
• Prof. dr. Anton Stalenhoef, internist Universitair Medisch Centrum St. Radboud;
• Ele Visser, directeur Patiënten Academie;
• Prof. dr. Anne van der Meiden, emeritus hoogleraar Massacommunicatie en Public Relations;
• drs. Sonja Keizers oprichter en eigenaar van apotheek Pillen en Praten;
• drs. Anemone Bögels, directeur van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

Pfizer heeft de Persprijs in het leven geroepen om goede journalistieke berichtgeving over ziektebeelden te stimuleren en daarmee het kennisniveau van het publiek te vergroten.
Dit vanuit de intentie ziekten beter te kunnen bestrijden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van de Pfizer Persprijs:
Hinfelaar PR
Carla Schenk/Marc Hinfelaar: Tel: 035- 54 31 535.

Kijk ook op www.pfizerpersprijs.nl.

Plaats een reactie