Peter Weeda interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis

Dr. W.C. (Peter) Weeda is woensdag 17 augustus 2011 benoemd tot interim-bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij vervangt drs. Paul Smits, die vorige week zijn functie heeft neergelegd.

De heer Weeda wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het ziekenhuis. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. De Ondernemingsraad en Patiëntenraad zijn betrokken geweest bij de tijdelijke aanstelling.

Weeda was sinds 2005 lid van de Raad van Toezicht van het Maasstad Ziekenhuis. Die functie heeft hij per direct neergelegd.

Weeda vormt samen met prof. dr. León Eijsman het interim-bestuur. De Raad van Toezicht benoemde Eijsman op 1 augustus als interim-bestuurder met als opdracht de problemen rond de multiresistente bacterie op te lossen.

Weeda en Eijsman zijn samen verantwoordelijk voor het creëren van een organisatie die bijdraagt aan herstel van vertrouwen van patiënten en andere betrokkenen in het ziekenhuis. In dat kader is de Raad van Toezicht verheugd dat sinds 18 juli geen besmettingen zijn geconstateerd bij nieuwe patiënten in het Maasstad Ziekenhuis.

De Raad van Toezicht zal het traject inzetten voor definitieve invulling van de Raad van Bestuur.

Loopbaan Peter Weeda
De heer Weeda (1946) heeft ruime bestuurlijke ervaring in de zorgsector als voorzitter van de Raad van Bestuur van Atrium Medisch Centrum (v/h De Weverziekenhuis) in Heerlen, als directeur van Vektis CV (het informatiecentrum voor de zorgverzekeraars) en in raden van toezicht van zorginstellingen.

Voorts was hij in het verleden onder meer Hoogleraar Methodologie & Statistiek aan de Universiteit van Amsterdam en Directeur-Generaal op het Ministerie van OCW. Het afgelopen jaar was Weeda parttime-consultant bij het adviesbureau Verdonck Klooster en Associates (VKA).

Plaats een reactie