Peter van Uhm nieuwe ambassadeur Hulphond Nederland

Peter van Uhm heeft maandagavond 6 mei 2013 in de uitzending van Pauw en Witteman bekend gemaakt dat hij is aangetreden als ambassadeur van Hulphond Nederland. Als ambassadeur gaat de heer van Uhm zich inzetten om de bekendheid van Hulphond Nederland verder te vergroten.

Uitzending Pauw & Witteman maandag 6 mei 2013

Vanuit zijn rol als voormalig Commandant der Nederlandse Strijdkrachten zal hij zich vooral sterk maken om hulphonden voor veteranen met een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) onder de aandacht te brengen.

Aan tafel bij Pauw en Witteman sprak van Uhm samen met veteraan Patrick Kaslander en zijn hulphond Vigo over de gevolgen die PTSS heeft op het dagelijks leven van een veteraan. De speciaal door Hulphond Nederland opgeleide veteranenhonden helpen veteranen om te gaan met stress veroorzaakt door traumatische ervaringen in oorlogsgebieden.

“Patrick heeft in Uruzgan mijn zoon en Mark Schouwink – die op slag dood waren – niet kunnen redden maar de twee zwaargewonde collega’s wel door zijn adequate en vakkundige ingrijpen. Als je dit soort dingen meemaakt is het niet vreemd dat dit ernstige psychische consequenties kan hebben. Als mensen zoals Patrick deze consequenties ervaren verdienen zij het om een veteranenhond te krijgen”. aldus Peter van Uhm.

“Wij zijn heel blij om de heer van Uhm als nieuwe ambassadeur te verwelkomen. Hij is zeer begaan met de veteranen in ons land en gunt iedere veteraan met psychische problemen de steun van een hulphond”, zegt Rudolph Strickwold, directeur marketing en commercie van Hulphond Nederland.

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland is het expertisecentrum voor het opleiden in inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. De stichting leert honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware beperkingen als ook kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsproblemen. Hulphond Nederland leidt al 25 jaar honden op tot hulphonden. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor (re-)integratie in de samenleving wordt bevorderd.

Peter van Uhm, Den Haag Veteranendag 2009, by FaceMePLS

Peter van Uhm
Peter van Uhm startte zijn militaire opleiding in 1972 aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Vier jaar later sloot hij zijn studie met succes af. Hij heeft gediend in verschillende rangen, tot hij op 17 april 2008 benoemd werd tot Commandant der Strijdkrachten. Op 28 juni 2012 droeg Van Uhm na 40 dienstjaren het bevel over de strijdkrachten over en is bij zijn afscheid onderscheiden in de commandeursgraad in “de Orde van Oranje-Nassau” met de zwaarden en benoemd tot “Adjudant in buitengewone dienst van H.M. de Koningin”.

Plaats een reactie