Peter Boelens nieuwe voorzitter NVvP

Peter Boelens, voormalig hoofd van de paramedische afdeling van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen, is tijdens de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering gekozen tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Boelens (61) is opgeleid tot fysiotherapeut en werkte als fysiotherapeut en later als hoofd fysiotherapie in verschillende ziekenhuizen. Van 1979 tot 2002 was hij verantwoordelijk voor de afdelingen Fysiotherapie, Logopodie, Ergotherapie, Activiteitenbegeleiding en Huidtherapie van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen. Daarnaast was hij docent aan de opleidingen Fysiotherapie en Manuele Therapie. Binnen de vakvereniging was hij onder meer actief als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie en executive member van de International Federation of Orthopaedic Manual Therapists. Naast beroepsmatige bestuursfuncties heeft Peter Boelens een aantal bestuursfuncties op maatschappelijk gebied en functies in het openbaar bestuur vervuld.

Ambitieuze professionals

‘Ik kijk ernaar uit samen te werken met ambitieuze professionals die betrokken zijn bij hun patiënten, de vereniging èn bij de ontwikkeling van hun vakgebied’, reageert Boelens op zijn verkiezing. ‘De vereniging heeft de afgelopen jaren al heel veel bereikt. Gezien de verwachte snelle groei van het aantal leden, de NVvP houdt rekening met een verdubbeling van het ledenaantal in de komende vijf jaar, wordt momenteel hard gewerkt aan het realiseren van een transparante en professionele organisatie. Ik ben trots dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven hieraan leiding te geven.’

Internationale introductie tijdens Wereldcongres

In de RAI (Amsterdam) wordt van 13 tot en met 15 mei a.s. het Wereldcongres Podotherapie gehouden. Donderdag 13 mei opent Peter Boelens, samen met Robert Chelin (president Fédération Internationale des Podologues) en Margreet van Putten (directeur NVvP) het congres. Naar verwachting zullen circa 1.000 podotherapeuten en andere (para)medici uit meer dan dertig verschillende landen aanwezig zijn.

Podotherapie

Een podotherapeut is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van voetklachten en klachten aan het bewegingsapparaat (voet – enkel – knie – heup – rug) als gevolg van een afwijkende voetstand en/of voetfunctie. Deze klachten en/of afwijkingen komen voor bij onder andere mensen met een staand of lopend beroep, jonge kinderen, diabetespatiënten, reumapatiënten, sporters en ouderen. De podotherapie is een ‘jong’ vak, het beroep werd in 1982 erkend door opname in de Wet op de Paramedische Beroepen en is inmiddels opgenomen in de Wet op de beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, art. 34), en heeft de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt.

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten behartigt de belangen van haar leden. De NVvP is lid van de Fédération International des Podologues (FIP), dit is een wereldwijde organisatie van professionals op het gebied van de podotherapeutische zorg voor voeten. Iedere drie jaar organiseert de FIP in samenwerking met een van de daarbij aangesloten organisaties een Wereldcongres Podotherapie. Voor meer informatie over dit congres zie: www.fipworldcongress.com.

Plaats een reactie