Peter Bennemeer start als derde lid Raad van Bestuur in ziekenhuis Bernhoven

0
1010

Op 24 januari 2001 start de heer Peter Bennemeer in zijn nieuwe functie als derde lid Raad van Bestuur van ziekenhuis Bernhoven. De focus van het nieuwe lid van de Raad van Bestuur is gericht op het versterken van de marktpositie en –profilering van Bernhoven. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe organisatiestructuur met Resultaat Verantwoordelijke Eenheden.

Peter Bennemeer start als derde lid Raad van Bestuur in ziekenhuis Bernhoven

Peter Bennemeer (1962) brengt waardevolle internationale werkervaring mee uit het bedrijfsleven. Hij is onlangs enkele jaren werkzaam geweest als Chief Executive Officer (CEO) bij Leaf (o.a. Sportlife, Redband, Venco). Daarvóór was hij werkzaam bij Numico en H.J. Heinz. In zijn functie als CEO bij Leaf heeft hij veel ervaring opgedaan met het vernieuwen van de organisatiestructuur en de daarbij behorende werkprocessen.

Vorig artikelEPD-voorstellen leiden tot meer regie, maar ook tot vragen
Volgend artikelTrimbos-instituut en GGZ Breburg bundelen expertise
Ziekenhuis Bernhoven ontstond op 1 januari 2000 uit de fusie tussen het Sint Anna Ziekenhuis in Oss en het Sint Joseph Ziekenhuis in Veghel.Vanaf dat moment spreken we van één ziekenhuis op twee locaties: ziekenhuis Bernhoven. Beide ziekenhuizen ontstonden in de negentiende eeuw, vanuit de zorgzame toewijding van kloosterzusters: de Congregatie van de Zusters van Liefde in Oss en de Congregatie van de Zusters Franciscanessen in Veghel. Aanvankelijk is er nauwelijks sprake van medische behandeling zoals we die nu kennen. Het ging met name om het voeden, laven, schoonhouden en geestelijk bijstaan van de armen. In de loop der jaren echter, groeit met de uitbreiding van de gebouwen, deze toewijding uit tot daadwerkelijke medische behandeling voor alle inwoners van de regio Oss en Veghel.