Pelikanentrio geveild voor 3FM Serious Request

Dierenrijk veilt pelikanentrio Groenerick, Blauwerick en Roderick om geld op te halen voor de 3FM-actie Serious Request. De opbrengst van de drie ‘in Nederland wereldberoemde’ pelikanen komt ten goede aan het Rode Kruis en in het bijzonder aan de stille slachtoffers van aids; kinderen die hun ouders hebben verloren aan deze ziekte. Groenerick, Blauwerick en Roderick werden bekend nadat zij afgelopen zomer wegvlogen uit een roofvogelshow in Safaripark Beekse Bergen.

Kortgeleden werden de drie pelikanen – nadat als laatste Groenerick terugkeerde – herenigd en kregen zij een nieuw onderkomen in Dierenrijk, vlakbij Eindhoven. Het park wil de dieren niet kwijt, maar wel hun adoptieschap. Bedrijven en particulieren hoeven niet aan de slag met de bouw van een volière in hun achtertuin of balkon: de pelikanen blijven in Dierenrijk. Het trio blijft na hun adoptie gewoon in Dierenrijk. In ruil voor het adoptiebedrag krijgt de adoptant een kijkje achter de schermen van het park, mag helpen met het voederen van de drie vogels en krijgt een foto van Groenerick, Blauwerick en Roderick. Maar, het mooiste voordeel van het adopteren van een dier, zit ‘m in het goede doel. De volledige opbrengst van de veiling komt ten goede aan de actie Serious Request van 3FM. Drie dj’s laten zich van 18 tot en met 24 december opsluiten in het Glazen Huis in Eindhoven om daarmee geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het ingezamelde geld is bestemd voor aidswezen. De veiling verloopt komende week via www.3fm.nl. Groenerick, Roderick en Blauwerick worden samen geveild, dus niet separaat.

Beroemde vogels
Op zaterdag 17 juli vlogen Roderick, Blauwerick en Groenerick weg uit Safaripark Beekse Bergen. Een dag later keerde Roderick uit zichzelf terug in Hilvarenbeek. Daags daarna wist een boer in het Noord-Hollandse Den Oever Blauwerick te vangen. Groenerick werd pas op 1 december gevangen in Zuidhorn (Gr.). De drie vogels hebben een nieuwe woonplek gekregen in Dierenrijk in een volière die volgend jaar uitgroeit tot de grootste van Europa. Ook onder meer de olifanten en zeehonden uit het park kunnen worden geadopteerd. De adoptie-opbrengst van deze dieren doneert Dierenrijk aan een stichting die is verbonden aan het park. Deze ondersteunt hiermee verschillende dier- en natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld zodat soortgenoten van de dieren in het park, ook in het wild kunnen voortbestaan.

Plaats een reactie