Paved with fear truck: schizofrenie als virtuele werkelijkheid

Schizofrenie is een ernstige psychiatrische ziekte, waar veel van onze cliënten aan lijden en die als gevolg daarvan één of meerdere psychosen hebben doorgemaakt. Het is buitengewoon moeilijk om in te voelen – laat staan te ervaren – hoe de wereld er voor een schizofreniepatiënt uitziet. Hoe klinkt het als je continu stemmen hoort? Hoe voelt het als iedere blik van een willekeurige voorbijganger bedreigend is of als je denkt dat elke auto je omver wilt rijden?

Om bij te dragen aan een beter begrip van wat het is om te leven met schizofrenie of psychose, is er de Paved with fear truck. In deze bus is het mogelijk te ervaren hoe het is een psychose te hebben. Bezoekers van deze psychosesimulator maken een virtuele wandeling door een stadscentrum waarin met behulp van virtual reality-technieken hallucinaties tot leven gewekt worden. Beelden en geluiden die iemand in een psychose ziet en hoort, worden voelbaar.

In het kader van het 15 jarig bestaan van Emergis en het symposium Soteria in Zeeland staat de Paved with fear truck op woensdag 13 april en donderdag 14 april op de centrale voorziening, Oostmolenweg 101 in Kloetinge.

Iedereen is van harte welkom een sessie mee te maken. Aanmelden bij Margreeth Sinke, 0113 26 70 79. Deelnemers horen dan direct hoe laat ze worden verwacht. Zonder aanmelding is het niet mogelijk deel te nemen.

Mensen met epilepsie, hartklachten of een psychotische achtergrond raden we af een bezoek aan de psychosesimulator te brengen.

Tijd: woensdag van 10.30 tot 21.00 uur en donderdag van 09.30 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Een sessie duurt ongeveer een kwartier.

Plaats een reactie