Patiëntjes OZG verrast door komst motorrijders

Op zaterdag 16 april 2011 bezocht een groep motorrijders van de stichting EggRun de Lucas locatie van de Ommelander Ziekenhuis Groep. Zij deelden paaseitjes en knuffels uit aan zieke kinderen en medewerkers van de kinderafdeling. Het doel van deze motortoertocht was om zieke kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen.

Op de parkeerplaats van de medisch specialisten stonden zaterdag circa twintig motoren geparkeerd. Eén van deze motoren trok met name de aandacht. Niet alleen vanwege zijn omvang maar meer nog door een hondje, dat in een rieten mandje aan de zijkant van de motor meereed.

Nadat de motorrijders bij binnenkomst in de centrale hal warm werden onthaald door kinderen en ziekenhuismedewerkers, mocht een van de motoren in de hal worden geparkeerd. Dat dit veel bekijks opleverde, spreekt voor zich. Hierna gingen de motorrijders en verpleegkundigen naar de verpleegafdeling, waar alle kinderen werden verrast met knuffels en paaseitjes.

De motorrijders van de EggRun startten vanuit Amsterdam, Breda, Roden en Veghel. Daar stelden ze zich op in groepen, om zoveel mogelijk (kinder) ziekenhuizen en instellingen door geheel Nederland te bezoeken.

De stichting EggRun heeft als doel het bevorderen van het (geestelijk) welzijn van opgenomen kinderen in ziekenhuizen, waarbij het verplegend personeel niet wordt vergeten.

EggRun kwam tot stand in Engeland. Toen een Engelse motorrijder jaren geleden Nederland bezocht, stelde hij voor de EggRun ook in ons land te organiseren. De motortoertocht werd dit jaar voor de achtste achtereenvolgende keer gehouden.

Plaats een reactie