Patiënten WKZ starten wervingscampagne

Met een opvallende ‘kanjercampagne’ gaan de patiënten vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht), zélf op zoek naar kanjers van nieuwe medewerkers. De landelijke campagne – die vandaag van start gaat – richt zich op werving van (IC-)kinderverpleegkundigen, operatieassistenten en anesthesiemedewerkers.

De kanjers van het WKZ, zoals de kinderen zichzelf noemen, proberen daarbij zoveel mogelijk media-aandacht te krijgen voor hun wervingsboodschap. Een radiocommercial mogen ze opnemen. Posters hebben ze geregeld via een media-exploitant. Net als busbestickering en een spotje op het grote videoscherm op het Centraal Station van Utrecht. De kanjers van het WKZ proberen op alle mogelijke manieren duidelijk te maken dat paramedisch en verpleegkundig personeel moet solliciteren bij hún Wilhelmina Kinderziekenhuis. De acties van de kanjers zijn te volgen via hun eigen blog: www.kanjersvanhetwkz.nl.

Kinderen in hun kracht
“Het WKZ wil met de kanjercampagne uitstralen dat het een kinderziekenhuis is, dat kinderen serieus neemt en ze in hun kracht laat zien,” vertelt Julianne Meijers, manager zorg van het WKZ. “Werken in een kinderziekenhuis betekent dat je werkt met kinderen die zich met hun ziekte of aangeboren afwijking zo goed mogelijk willen ontwikkelen en tot heel veel in staat zijn. Daarom hebben we een aantal patiënten en oud-patiënten gevraagd of zij voor ons campagne willen voeren. De kinderen weten immers heel goed wie ze wel en niet aan hun bed, in de operatiekamer of in de spreekkamer willen ontmoeten.”

Het WKZ organiseerde in 2005 als eerste kinderziekenhuis het symposium ‘dokter, dit vind ik’, bedoeld om kinderen te vragen wat zij belangrijk vinden. Een van de punten uit dit symposium –ik wil dat er vaker naar me wordt geluisterd- wordt mede met deze kanjercampagne benadrukt.

Aanleiding
De directe aanleiding voor de campagne is uitbreiding van het Kinderhartcentrum in het WKZ; daardoor is een dertigtal extra kinderverpleegkundigen, intensive care-kinderverpleegkundigen, operatieassistenten en anesthesiemedewerkers nodig. En die zijn moeilijk te vinden. Het ziekenhuis biedt daarom ook opleidingsmogelijkheden aan. Geïnteresseerde collega’s kunnen een persoonlijke rondleiding krijgen door het academisch kinderziekenhuis WKZ, om zelf te zien en te ervaren wat het werk van een WKZ-kanjer inhoudt. Interesse? Stuur een e-mail naar: angela@umcutrecht.nl.

Plaats een reactie