Patiënten slaan eerste paal nieuw ziekenhuis Meander Medisch Centrum

Vrijdag 27 augustus is de officiële start van de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum aan de Maatweg in Amersfoort. De eerste paal wordt geslagen door een aantal patiënten van het ziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen om de patiënt alle zorg en privacy te geven die hij nodig heeft. Het is daarom ook symbolisch dat patiënten de eerste paal slaan.

Ook de patiënten reageren enthousiast. Michiel van der Nol: “Het is prachtig dat patiënten, voor wie het ziekenhuis bedoeld is, de eerste paal voor het nieuwe ziekenhuis slaan. Ik vind het een hele eer dat ik de starthandeling mede mag verrichten. Meander was al mijn ziekenhuis, maar het nieuwe wordt nu helemaal van mij!”

Naast het slaan van de eerste paal, zal op 27 augustus ook een kinderschilderij worden onthuld.
Kinderen van medewerkers van het ziekenhuis worden uitgedaagd om een mooi schilderij te maken over het nieuwe ziekenhuis. Uit deze schilderingen wordt een winnend schilderij gekozen dat op 27 augustus zal worden onthuld. Dit schilderij zal, samen met de overige schilderijen, worden opgehangen aan de hekken rondom het bouwterrein aan de Maatweg.

Het nieuwe topklinisch ziekenhuis

Het nieuwe Meander Medisch Centrum wordt een prachtig, modern ziekenhuis, gelegen in een groene omgeving aan de Eem. Het is een licht en open ontwerp met een vriendelijke en professionele uitstraling. Op bijna 100.000 m2 komt ruimte voor 600 eenpersoonskamers, een grote spoedeisende hulppost met daaraan gekoppeld de huisartsenpost met een 24 uurs- apotheek. Ook biedt het nieuwe ziekenhuis ruimte aan een winkelgebied, een eigen Meanderacademie, restaurants en koffiecorners. Onder het ziekenhuis komt een parkeerlaag met voldoende parkeerplaatsen. Met de nieuwbouw heeft Meander Medisch Centrum nog meer mogelijkheden om haar status als topklinisch opleidingsziekenhuis verder uit te breiden.

In 2013 gaat de nieuwe locatie aan de Maatweg open en worden de locaties Amersfoort Lichtenberg en Elisabeth gesloten. In Baarn blijft Meander Medisch Centrum een volwaardige ziekenhuislocatie houden.

Plaats een reactie