Patiënten ervaren positieve werking van lichttherapie

De Mauritskliniek Utrecht, polikliniek dermatologie, heeft haar behandelingen uitgebreid voor patiënten. Uit onderzoek bleek dat steeds meer patiënten met een chronische huidaandoening een positieve werking ervaren van lichttherapie. Door de toenemende vraag naar lichttherapie is de Mauritskliniek Utrecht per 1 april gestart met het aanbieden van lichttherapie.

Lichttherapie
Drs. Biljana Zupan-Kajcovski, dermatoloog Mauritskliniek Utrecht: “Belichting van de huid met UVB licht, zorgt ervoor dat de ontstekingsreactie bij een huidaandoening wordt onderdrukt, waardoor deze kan verbeteren.

Deze vorm van lichttherapie wordt toegepast bij patiënten met huidaandoeningen zoals constitutioneel eczeem, psoriasis, lichen ruber planus, prurigo, vitiligo, etc. De behandeling met UVB licht vindt plaats in een speciale lichtcabine en wordt toegepast op het gehele lichaam. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidaandoening zelf en de respons van de huid op de belichting.”

Zorg volledig vergoed
Binnen de Mauritsklinieken wordt de dermatologie over de volle breedte aangeboden, zowel poliklinisch als in dagbehandeling, net als in de reguliere ziekenhuizen. De zorg wordt volledig vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland.

Plaats een reactie