Patiënten en Zilveren Kruis enthousiast over kraamcentrum

Regionale Kraamzorg Midden Kennemerland, het kraamcentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis, krijgt uitbundige waardering voor haar aanpak. Zilveren Kruis geeft in haar zorgzoeker op internet aan dat het kraamcentrum ‘pluszorg’ levert. Dat is mede gebaseerd op de waardering van patiënten; zij geven de geleverde zorg een 9,3.

‘Kraamzorg een feestje? Dat kan!’ is het motto van het centrum. Wat de aanstaande moeder wil staat centraal in de aanpak.

Plusinstelling
Regionale Kraamzorg Midden Kennemerland wordt door Zilveren Kruis aangemerkt als plusinstelling en krijgt de maximaal te behalen vijf sterren toegekend. “Plusinstellingen voldoen aan onze hoogste kwaliteitseisen, bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid, zorggarantie en percentage voor geslaagde borstvoeding””, aldus de zorgverzekeraar.

Ook deed Zilveren Kruis onderzoek naar de tevredenheid van patiënten. De gemiddelde uitkomst voor het kraamcentrum van het RKZ is een 9,3. Onderwerpen die hierbij meespelen zijn onder meer de telefonische bereikbaarheid van het kraamcentrum, de klantvriendelijkheid, de verdeling van de uren over de kraamzorgperiode en de kwaliteit van de geleverde zorg. Het is de hoogste score in de regio.

Deze uitslag komt overeen met uitkomsten van evaluatieformulieren die het centrum zelf bij alle ouders uitzet.

Moeder centraal
Zorgmanager Ellen Maussen van Regionale Kraamzorg Midden Kennemerland heeft zich van begin af aan ingezet voor deze nieuwe aanpak van de kraamzorg: “We zijn dolblij met deze erkenning! Het bewijst dat een professionele, flexibele en feestelijke aanpak waarin de wensen van de moeder centraal staan mogelijk is én bijzonder op prijs wordt gesteld.”

1 gedachte over “Patiënten en Zilveren Kruis enthousiast over kraamcentrum”

Plaats een reactie