Patiënten en bezoekers VU medisch centrum gratis online

Alle patiënten en bezoekers van VU medisch centrum kunnen vanaf vrijdag 28 augustus gratis en veilig gebruik maken van draadloos internet. Met een geschikte laptop of mobiele telefoon gaat iedereen na registratie onbeperkt online. In samenwerking met KPN HotSpots biedt VUmc deze nieuwe service op alle afdelingen in zowel kliniek als polikliniek en is hiermee een van de grootste HotSpots van Nederland.

De feestelijke ingebruikname vond plaats op de dialyseafdeling dialyse van VUmc. Patiënten met een nierziekte komen hier wekelijks meerdere keren om hun bloed te laten zuiveren. Dit neemt telkens enkele uren in beslag. “Hier hebben we lang naar uitgekeken. Het is ideaal om tijdens mijn behandeling gebruik te maken van internet. Je zit hier toch iedere keer vier uur en nu kan ik bijvoorbeeld mijn e-mail bijhouden of mijn website updaten,” aldus Rob Kok, dialysepatiënt en voorzitter van patiëntenvereniging ‘De Kidneyclub’.

Directeur facilitair bedrijf Karel Stegenga is verheugd over de nieuwe service: “VUmc werkt er hard aan de ICT infrastructuur naar een hoger niveau te tillen. Het is mooi dat wij als academisch medisch centrum nu deze mogelijkheid kunnen bieden. We komen hiermee tegemoet aan de wens van steeds meer patiënten om tijdens hun opname online te blijven en zo contact te houden met het thuisfront of de werkvloer. Maar dit initiatief stelt bezoekers van de polikliniek bijvoorbeeld ook in staat om in de wachtruimte even het laatste nieuws te lezen, een e-mailtje te sturen of online een game te spelen.”

Draadloos internetten in VUmc kan via een eigen laptop of mobiele telefoon met Wi-Fi aansluiting. Na een simpele registratieprocedure ontvangen patiënten en bezoekers een sms met log-in code en 24 uur lang gratis toegang. Iedere dag kan opnieuw een code worden aangevraagd. VUmc betaalt alle kosten van het gebruik van draadloos internet. Een folder met handleiding is af te halen bij de patiëntenbalie in de polikliniek of online te downloaden via www.VUmc.nl/draadloosinternet. Het netwerk voldoet aan alle veiligheidseisen die gelden binnen het ziekenhuis, is niet schadelijk voor de gezondheid en verstoort geen medische apparatuur.

Plaats een reactie