Patiënten en artsen van Erasmus MC in tv-serie

Het Erasmus MC speelt een rol in de nieuwe tv-serie van Teleac, ‘Het Academisch Ziekenhuis’. Daarin volgt presentatrice Mirella van Markus artsen die aan de wieg staan van revolutionaire medische innovaties. Ook de patiënten die nieuwe behandelingen ondergaan, worden gevolgd.

In zijn hoofd
De serie van tien wekelijkse uitzendingen start op dinsdag 30 maart om 19.25 uur. In de eerste aflevering komt het zevenjarige patientje Lout naar de I-space in het Erasmus MC. In deze medische bioscoop bekijkt hij zijn eigen hersenen in driedimensionaal beeld. Kinderarts-neonatoloog Jeroen Dudink en neuropsycholoog Marlies Bouman gaan met Lout mee en vertellen hem wat er in zijn hoofd is gebeurd sinds het herseninfarct vlak na zijn geboorte.

Aan bod
Ook in latere afleveringen van ‘Het Academisch Ziekenhuis‘ komen patiënten, artsen en onderzoekers van het Erasmus MC aan bod.

1 gedachte over “Patiënten en artsen van Erasmus MC in tv-serie”

  1. Jeroen Dudink is een expert op het gebied baby-hersenen. Mijn broer, één van een tweeling is twee maanden te vroeg geboren. Hij is nu 46. Graag zou ik willen weten, wat er in zijn hersenen gebeurd en wat wij voor de toekomst kunnen verwachten.
    Graag kom ik daarom met de heer Dudink in contact.

    Claire Mulder

    Beantwoorden

Plaats een reactie