Pastadieet, pasta eten én afvallen

Pasta is hét favoriete eten van veel Nederlanders. Maar vaak ook een van de eerste gerechten die worden geschrapt als men probeert af te vallen. Onterecht. Mits op de juiste manier bereid, kan het eten van pasta dé manier zijn om gezond en verantwoord af te vallen. Vanaf begin januari 2012 ligt het langverwachte Pastadieet van Anne Dufour in de winkel. Deze Franse auteur is een absolute grootheid op het gebied van afvallen. Zij heeft al zo’n 120 titels op haar naam staan. Voor dit Pastadieet is Frankrijk massaal (af)gevallen!

Pasta en dieet
Pasta bevat niet zoveel calorieën. Het probleem zit hem in de saus die erbij geserveerd wordt. In dit boek dus geen vette en onverantwoorde sauzen met room, maar bijzonder smaakvolle, gezonde gerechten die niet meteen doen denken aan een dieet. Probeer bijvoorbeeld de verrukkelijke ‘light’ pesto; in plaats van olie is hier gebruikt gemaakt van sojaroom, een veel minder vet alternatief, en minstens zo lekker!

Dolce Vita Dieet
Niet raar dus dat dit dieet al snel de koosnaam ‘Dolce Vita Dieet’ kreeg. Het dieet is makkelijk en eenvoudig vol te houden en past perfect in ons eetpatroon. Naast uitgebreide en heldere voedingsinformatie, bevat dit boek praktische en vooral lekkere weekmenu’s. De ruim honderd heerlijke recepten zorgen voor veel variatie tijdens het afvallen, maar ook daarna.

Trend
Pasta heeft een laag GI gehalte (glycemische index), een van de grote trends op afvalgebied. Producten met een lage GI (waaronder fruit, groenten, vlees, vis) worden ook wel de ‘langzame koolhydraten’ genoemd. Zij zorgen voor een lang verzadigd gevoel en een gelijkmatige bloedsuikerspiegel.

Met het Pastadieet wil heel Nederland wel op dieet! Vanaf 10 januari 2012 verkrijgbaar bij boekhandel en warenhuis.

Boekgegevens
Titel: Het Pastadieet
Auteur: Anne Dufour
ISBN: 978 90 8989 503 5
Prijs: € 17,95

Plaats een reactie