Passen al jouw geuren bij elkaar?

Hoe ruikt de douchegel die je dagelijks gebruikt? En wat is de geur van de bodylotion die je hierna gebruikt om je lijf te hydrateren? Passen de geuren die je gebruikt voor je lichaamsverzorging ook bij het parfum dat je daarna gebruikt?

Voor de meeste mensen is dat niet het geval, met als gevolg dat hun parfum uiteindelijk zelfs heel anders kan ruiken dan de bedoeling is. Gelukkig is het in veel gevallen heel gemakkelijk om al je producten een beetje op elkaar af te stemmen. En lukt dat niet? Dan zijn er ook volop verzorgingsproducten die vrij van geur zijn te koop.

Het gaat om laagjes

De beste manier om ervoor te zorgen dat je favoriete geur de hele dag om je lichaam blijft hangen, is door deze als het ware in laagjes te gebruiken. Begin met een douchegel van hetzelfde parfum dat je later gaat gebruiken. Al is de geur die hiervan op je huid achterblijft subtiel, hij vormt wel de basis voor de rest van de dag. Smeer je je daarna in met een bodylotion van dezelfde geur, dan begin je al echt op te bouwen.

Vervolgens gebruik je je geurtje. Een parfum is het sterkst, een Eau de Parfum iets lichter en een Eau de Toilette doorgaans de meest lichte variant. Let erop dat er merken zijn waarbij er tussen deze vormen waarin de geur kan verschijnen geurverschillen kunnen zijn.

Er zijn voorbeelden waarbij de Eau de Toilette compleet anders ruikt dan de Eau de Parfum met dezelfde naam. Zorg dat je de geur te pakken hebt die hetzelfde is als de verzorgingsproducten die je hebt gebruikt, anders gaat het effect verloren.

parfum

Spray de geur in je hals, maar denk ook eens aan andere plekjes. Je polsen, bijvoorbeeld, maar ook een klein beetje in je haar. Door de geur te verspreiden over je lichaam blijft deze gedurende de dag duidelijker aanwezig. Van sommige geuren is ook een bodyspray te koop, deze kun je als je dat wilt gebruiken om ook de rest van je lijf extra te laten geuren.

En als die er niet zijn?

Kun je geen verzorgingsproducten vinden in dezelfde geur als je parfum? Geen nood! Kies in dat geval het liefst voor ongeparfumeerde producten, zodat deze niet gaan ‘vloeken’ met je parfum.

Om je geur wat langer in stand te houden en beter te verspreiden over je lichaam, kun je je parfum ook van een afstandje over heel je lijf sprayen. Let daarbij wel op dat je niet gaat overdrijven; de hele dag een geurwolk met je meedragen die mensen al op vele meters afstand kunnen ruiken is ook niet de bedoeling.

Plaats een reactie