Weet jij of je partner het risico loopt om een burn-out te krijgen?

We hebben het allemaal wel heel erg druk de laatste tijd. Niemand heeft meer tijd. Het werk vergt steeds meer energie. We moeten steeds meer doen met minder mensen en de financiële crisis helpt natuurlijk ook niet. Daarnaast zijn er de kinderen, vrienden, familie, verenigingen, vrijwilligerswerk en ga zo maar door. 24 uur per dag is al lang niet meer voldoende, het is om gek van te worden.

En wat te denken van al die financiële lasten waar je elke maand mee wordt geconfronteerd. Je moet er toch niet aan denken dat je partner geen werk meer heeft of minstens zo ingrijpend…. overspannen raakt of een burn-out krijgt. Want wat betekent dat wel niet? Emotioneel, maar vooral ook financieel? Check nu zelf op het internet hoeveel risico jouw partner loopt om arbeidsongeschikt te worden!

Burn-out komt in alle beroepsgroepen voor
Overspannen zijn of een burn-out hebben, dreigt inmiddels de tweede aandoening in Nederland te worden. En een burn-out komt in alle beroepsgroepen voor. Naar verwachting zullen de komende jaren deze aantallen alleen maar hoger worden. Daarbij maken veel mensen de vergissing dat je snel van een burn-out herstelt. Gewoon een paar weekjes thuis en dan gaat het wel weer, wordt vaak gedacht. Helaas is dat in de praktijk wel anders, vooral als je partner ondernemer is!

Burn-out heeft verstrekkende gevolgen
Als je partner een ondernemer is, dan heeft overspannenheid of een burn-out ook direct financiële gevolgen. Zeker als je samen het bedrijf runt en zelf geen inkomen hebt. Al na een korte tijd daalt de omzet, terwijl alle kosten gewoon doorgaan.

Uit onderzoek is gebleken dat de consequenties van een burn-out juist voor een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) aanzienlijk zijn. Twee op de drie zzp’ers die een burn-out hebben gehad, raakten in die periode veel klanten kwijt. De financiële resultaten liepen voor 45% van de ondervraagden terug tot de helft van het normale niveau. Zelfs 25% gaf aan nog maar de helft van het inkomen over te houden! (Bron; onderzoek FNV)

Daarbij is het bekend dat juist ondernemers en zzp’ers maar moeilijk genezen, omdat deze met een half been een re- integratieprogramma volgen. Want als de klant belt, gaan ze toch maar aan het werk, de schoorsteen moet tenslotte roken. En dat is juist de valkuil, waardoor de kans op terugslag later groter is. Dit maakt het totale herstel lastiger.

Daarom is het een goede zaak je daarvoor te verzekeren met bijvoorbeeld een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering. Heb je wel een goede verzekering dan heb je in ieder geval even geen financiële zorgen. De meeste verzekeraars maken ook gebruik van gespecialiseerde re-integratie bedrijven die ondersteuning bieden in het geval van een burn-out. En dat komt het genezingsproces alleen maar ten goede!

Loopt jouw partner een risico? Check het zelf op het internet!
Overspannen raken of een burn-out krijgen, gebeurt in alle mogelijke beroepen. En zeg eens eerlijk, weet jij eigenlijk wel of jouw partner veel of weinig risico loopt om arbeidsongeschikt te worden? Dat check je nu heel makkelijk op het internet. Ga naar www.mijnpartnerisondernemer.nl, vul de vragen in en je weet binnen een paar klikken hoe groot het risico is.

Plaats een reactie