Parkeerdokters assisteren bij VU medisch centrum

Studenten helpen patiënten en bezoekers van VUmc bij de parkeerautomaten in de directe nabijheid van het ziekenhuis. Sinds 1 juli is Gustav Mahlerlaan, belangrijkste parkeerplek bij VUmc, openbaar terrein en moeten bezoekers en patiënten vooraf betalen. Bovendien zijn de automaten publieksonvriendelijk en voor velen moeilijk te bedienen. De afgelopen weken waren er veel problemen en regende het klachten bij de patiëntenbalies van VUmc. Nu, met de inzet van deze ‘parkeerdokters’, vangt VUmc een deel van de parkeeroverlast op.

Vanaf 1 juli is de Gustav Mahlerlaan door het stadsdeel Zuid ingericht als openbaar parkeerterrein. Eerder was de weg voorzien van een slagboom en kon men achteraf betalen. Bezoekers moeten nu bij een van de drie automaten een parkeerkaartje kopen. Dit is ingewikkeld voor ziekenhuisbezoekers die meestal vooraf niet weten hoe lang hun afspraak en/of onderzoek duurt.

Bij de parkeerautomaten staan nu lange rijen zodat patiënten vaak te laat op een afspraak komen. Dit veroorzaakt een hoop stress en ongemak bij patiënten en bezoekers die toch al gespannen naar een afspraak in het ziekenhuis komen. Daarom heeft VUmc nu studenten ingezet zodat het parkeren gemakkelijker verloopt. Zij weten hoe de apparaten werken en hebben ook een chipknip op zak.

VUmc praat met projectbureau Zuidas en het stadsdeel over maatregelen om het parkeren met spoed te vereenvoudigen. Daarnaast komt in september meer parkeergelegenheid voor bezoekers onder het nieuwe ACTA-gebouw aan de De Boelelaan. VUmc adviseert patiënten en bezoekers om zoveel als mogelijk per openbaar vervoer naar het ziekenhuis te komen.

Plaats een reactie