Paralympische helden geven sportclinic

Tijdens de Paralympic Experience Day van NOC*NSF hebben Paralympische medaillewinnaars Amy Siemons en Ronald Hertog bijna honderd professionals van revalidatiecentra en uit het onderwijs laten ervaren hoe fantastisch het is om aan gehandicaptensport te doen. Chef de mission André Cats sprak de professionals toe en moedigde hen aan om zoveel kennis op te doen dat zij gehandicapten altijd een goed sportadvies kunnen geven.

Amy Siemons; (fotograaf: Mathilde Dusol)

André Cats, chef de mission van het Nederlandse Paralympische team dat zo succesvol was in Londen, ziet deze kennismaking met de gehandicaptensport ook als mogelijkheid om de talentherkenning in Nederland te verbeteren. “In Londen hadden we veertig debutanten in ons Paralympisch team. Voor Rio is de zoektocht naar nieuwe talenten nu al begonnen. Het is belangrijk dat de professionals binnen het speciaal onderwijs en de revalidatie, talent leren herkennen en weten te begeleiden naar de juiste plekken binnen de sport. Samen kunnen we een hecht netwerk vormen en zo een fundament leggen voor komende succesvolle Spelen.”

De negentig professionals konden aan veertien sporten meedoen, te weten roeien, wielrennen, zitvolleybal, handboogschieten, rolstoelbasketbal, tafeltennis, rolstoeltennis, boccia, rolstoelrugby, goalbal, atletiek, zwemmen, skiën, en cp voetbal. De betrokken sportbonden lieten hen kennismaken met zowel de sport zelf, als met allerlei materialen die gebruikt kunnen worden om deze sporten goed toegankelijk te maken.

Plaats een reactie