Owen neemt Michael-Wing-System voor afdeling Kindergeneeskunde in gebruik

De afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis krijgt op woensdag 27 april 2011 acht laptops uitgereikt van de Stichting Michael-Wings. De 4-jarige Owen Laponder is het eerste patiëntje dat een laptop in gebruik mag nemen.  Het Michael-Wing-system stelt zieke kinderen, die voor behandeling zijn opgenomen zijn in een ziekenhuis, in staat om te communiceren met hun vrienden en familieleden. Het systeem is ontstaan naar een idee van Michael Kenniphaas die in 2005 is overleden t.g.v. acute lymfatische leukemie.

Het Flevoziekenhuis is het elfde ziekenhuis in Nederland dat wordt uitgerust met het Michael-Wing-System. Bij de opening zijn naast 3 bestuur en vrijwilligers van Stichting Michael Wings ook de volgende ambassadeurs van de stichting aanwezig: Dr. Janneke Schermers (voormalig tweede kamer lid CDA), Wolter Kroes
(zanger), Koen Verweij (schaatser).

De 4-jarige Owen Laponder heeft leukemie. Als gevolg van de medicatie heeft hij een zeldzame complicatie gekregen. De stichting Owen uit Almere zamelt geld in, zodat de familie Laponder voor een ingewikkelde stembandoperatie naar het buitenland kan. Hij verblijft voor behandeling regelmatig op de afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis.

Plaats een reactie