Overweldigende belangstelling conferentie Ouderen en Kunstbeoefening

Vanwege de overweldigende belangstelling voor de conferentie Ouderen en Kunstbeoefening, die 20 januari 2012 plaatsvindt, moet organisator Kunstfactor uitwijken naar een grotere locatie. Het thema Kunstbeoefening door senioren blijkt enorm te leven in zowel de sector zorg- en welzijn- als in de kunst- en cultuursector.

De centrale vraag van de conferentie Ouderen en Kunstbeoefening is: hoe kunnen we kunstbeoefening door en voor senioren stimuleren en faciliteren? Onder supervisie van prof. dr. Roelof Hortulanus heeft het Landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie (LESI) onderzoek gedaan naar de positieve effecten van kunstbeoefening op het welzijn van ouderen, de belemmeringen die ze ondervinden en hoe kunstbeoefening voor deze doelgroep gericht gestimuleerd en gefaciliteerd kan worden. Op basis van dit onderzoek is er een stimulerings- en faciliteringsprogramma ontwikkeld, waarvan de contouren tijdens de conferentie worden gepresenteerd.

Conferentie Ouderen en Kunstbeoefening
– Vrijdag 20 januari 2012
– 9.30 – 14.00 uur
– Het Compagnietheater, Kloverniersburgwal 50, Amsterdam
www.kunstfactor.nl/ouderen

Het project is uitgevoerd in opdracht van de ouderenfondsen RCOAK en het Fonds Sluyterman van Loo en Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst.

Plaats een reactie