Overname MPS Group geslaagd

De overname van MPS Group Inc door Adecco Group is een feit. De activiteiten die MPS Group via Modis en Badenoch in Nederland onderneemt, vallen sinds 19 januari officieel onder de verantwoordelijkheid van Adecco Group Nederland (Adecco, Ajilon, DNC en Lee Hecht Harrison), die hiermee een verdere versterking van haar positie in de markt voor professional staffing realiseert. Eerder zette de HR-dienstverlener een belangrijke stap in deze richting met de succesvolle overname en integratie van DNC. Met de huidige overname is een totaalbedrag gemoeid van 782 miljoen euro.

MPS Group is een vooraanstaande leverancier van gespecialiseerde HR-diensten in de markt voor professionals, met de nadruk op de sectoren ICT, Finance & Accounting, Legal en Engineering. Daarnaast is MSP Group actief in de overheidssector en de gezondheidszorg. De HR dienstverlener heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. In Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk behoort de MPS Group tot de belangrijkste spelers in het marktsegment voor professional staffing. De expertise van Modis spitst zich toe op IT-oplossingen, Engineering en hogere technische functies; Badenoch & Clark is onder meer thuis in Accounting & Finance, HR, IT en Legal.

Excellente dienstverlening
“De expertise van MPS Group is een welkome aanvulling op onze dienstverlening in de hogere arbeidsmarktsegmenten”, aldus Erwin van Iersel, Country Manager van Adecco Group Nederland. Van Iersel verwacht dat de integratie vlot en probleemloos zal verlopen, gezien de wijze waarop beide organisaties elkaar aanvullen. “Ik verwacht dat er snel een synergie op gang komt, waar onze opdrachtgevers en professionals van gaan profiteren.” Van Iersel benadrukt dat het integratieproces op geen enkele manier ten koste zal gaan van ‘lopende zaken’. “Onze focus blijft: excellente dienstverlening aan onze wederzijdse relaties.”

‘One stop shopping’
De overname van MPS Group sluit aan op de strategie van Adecco Group Nederland. De full service HR dienstverlener is in toenemende mate actief in professional staffing. Van Iersel: “Opdrachtgevers kiezen steeds vaker voor het one stop shopping principe. Om hen zo compleet mogelijk van dienst te zijn, kiezen we voor diversificatie. Wij blijven een belangrijke partij als het gaat om general staffing services, die horen bij onze achtergrond als uitzendorganisatie. Daarnaast bieden we voor specifieke arbeidsmarktsegmenten diverse gespecialiseerde staffing services. En via onze labels Ajilon en DNC bedienen we de markt voor professionals. Het specialisme van MPS Group is een welkome aanvulling op de diensten van Adecco. Ik ben er dan ook trots op samen met mijn team vorm te mogen geven aan de volgende fase die wij ingaan.”

Adecco Group Nederland
Adecco Group Nederland bestaat per 19 januari 2010 uit Adecco (general en specialized staffing services en consultancy), Lee Hecht Harrison (gespecialiseerde HR-services), Ajilon en DNC (professional staffing services en consultancy) en MPS Group (idem). Adecco Group Nederland is met circa 1.000 medewerkers actief vanuit ruim 150 vestigingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zaltbommel.

Plaats een reactie