Overgewicht? Eigen schuld dikke bult

Vrouwen en mannen met overgewicht, opgepast! Dit boek gaat over afvallen, maar de schrijver neemt u daarbij zeker niet onder de arm. Geen ach en wee in uw richting. Geen medelijden ook. Bent u gezond van lijf en leden en gezond van geest, dan heeft de auteur maar één boodschap voor u: eigen schuld dikke bult. U bent te zwaar geworden omdat u te veel en te ongezond eet.

De risico’s die u met uw overgewicht draagt, bent u weloverwogen gaan nemen. Wat de auteur betreft bent u van harte welkom om zo door te gaan. U moet het zelf weten. Maar leest u dit boek, dan komt u wellicht op andere gedachten. Zet u schrap, want de auteur spreekt u aan zonder een blad voor de mond te nemen. Misschien dat u dan eindelijk toch wilt luisteren.

Ed van Heijzen: “Ik heb in het verleden, als gewichtsconsulent, veel mensen van hun overgewicht afgeholpen. Overgewicht is volksziekte nummer twee, maar het zal niet lang meer duren of het wordt het grootste volksgezondheidsprobleem. Met dit boek kunt u zelf, op een eenvoudige manier, aan de slag om al uw overtollige kilo’s kwijt te raken. Ga ermee aan de slag en u zult zien dat het lukt. Dit boek bevat ook een calorieëntabel van meer dan 1600 voedingsmiddelen, informatie over borstvoeding, een diabetes risicotest en verschillende dagmenu’s.”

Andere onderwerpen die besproken worden: overgewicht en drankmisbruik bij/door kinderen en operaties.

Boekgegevens
Titel: Overgewicht? Eigen schuld dikke bult
Auteur: Ed van Heijzen
ISBN: 978-94-6176-882-7
Pagina’s: 128
Prijs: € 17,50

Een stukje uit het boek:
Extreem lang en veel afvallen kan wel anorexia veroorzaken. U kunt daarin doorschieten. Vooral jonge meisjes zijn gevoelig voor anorexia, zeker wanneer zij maar weinig overgewicht hebben en gaan lijnen. Ze willen onder andere voldoen aan een ideaalbeeld. De media is mede schuldig aan het verstoorde ideaalbeeld van meisjes en vrouwen. De bladen staan vol met gefotoshopte foto’s van modellen. De “sterren” op de televisie laten hun gezicht liften of vol met botox spuiten. Ze zien er, naar mijn mening, soms uit als een zombie met een gerimpelde nek. Een kalkoen heeft dat ook.

Wat is er mis met ouder worden? De strijd tegen het verval verlies je uiteindelijk toch. Lig je misschien met een strak getrokken gezicht, siliconentieten en een verschrompeld lichaam je laatste levensjaren in een luier te pissen. Er wordt tegenwoordig meer geld uitgegeven aan borstvergrotingen dan aan onderzoek naar Alzheimer. Dit betekent dat er in de toekomst veel bejaarden zullen zijn met prachtige, reusachtige borsten, die volledig vergeten zijn hoe ze er ooit aan gekomen zijn. Als u afvalt, dan krijgt u vanzelf een mooier en schoner gezicht en een stralend uiterlijk. Dat beloof ik u!

Plaats een reactie