Ouderen revalideren op stand

Sinds deze week bieden alle exclusieve woonzorgvoorzieningen van particuliere zorgaanbieder Domus Magnus ouderen met een zorgbehoefte de mogelijkheid om tijdelijk te komen herstellen. De Sterreschans in Nijmegen was vorig jaar de eerste locatie waar enkele appartementen beschikbaar werden gesteld voor tijdelijke bewoning.

Wegens succes bieden nu ook de andere vijf locaties de mogelijkheid aan ouderen om te revalideren van een ziekenhuisopname of om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Domus Magnus wil hiermee een oplossing bieden voor de familie van ouderen met een (acute) zorgbehoefte.

Jaarlijks worden 650.000 ouderen in Nederland in het ziekenhuis opgenomen. Ongeveer 30 procent van deze groep krijgt hierdoor te maken met achteruitgang in het functioneren, zoals problemen met lopen, wassen, aankleden of eten. Door de vergrijzing neemt het aantal ouderen met een acute zorgbehoefte alleen nog maar toe.

Revalideren op stand
Ouderen die tijdelijk moeten herstellen van een ziekenhuisopname kunnen vanaf nu op zes plaatsen in Nederland terecht in de woonzorgvoorzieningen van Domus Magnus. Het tijdelijke verblijf omvat professionele zorg en begeleiding waarbij ouderen kunnen herstellen en revalideren op een unieke locatie. De tijdelijke bewoning van een appartement is inclusief 24 uur per dag zorg, drie maal daags een maaltijd bereid door een chef-kok, klassieke concerten in huis en culturele uitjes voor de ontspanning, mits de gezondheid dit toelaat.

Echtparen blijven samen
De appartementen, in authentieke en exclusieve land- en herenhuizen, zijn van alle gemakken voorzien. Door de omvang van de zorgappartementen kunnen ook echtparen, waarvan een van beide zorg nodig heeft, terecht in de zorglocaties van Domus Magnus. Hierdoor hoeven ze niet gescheiden van elkaar te leven tijdens de revalidatieperiode.

Plaats een reactie