Ouderen kunnen met mobiele alarmering met een veilig gevoel naar buiten

Veel ouderen, chronisch zieken en gehandicapten durven niet zelfstandig naar buiten omdat ze bang zijn te vallen of onwel te worden. Een mobiele telefoon is te ingewikkeld en hulp is niet altijd in de buurt. Met Casev mobiele personenalarmering is er nu een eenvoudig te bedienen alarmtoestel dat ouderen met een veilig gevoel naar buiten laat gaan. Iedereen kent wel het “halszendertje” waarmee iemand in een verzorgingshuis de verpleging kan oproepen in geval van nood. Maar eenmaal buiten de woonkamer (ca. 25 meter) werkt dit systeem niet meer! Met Casev mobiele alarmering kunnen ouderen altijd en overal hulp inroepen, zowel binnen als buiten. Casev mobiele alarmering werkt met een GSM/GPS module. Een zorgcentrale handelt de alarmmeldingen af.

Op eenvoudige wijze (door het indrukken van één knop) verstuurt de betrokkene een alarmmelding naar een zorgcentrale. Er komt een mobiele telefoonverbinding tot stand en de betrokkene vertelt wat er aan de hand is. Vervolgens organiseert de zorgcentralist hulp. Deze hulp bestaat uit: mantelzorger(s), huisarts, contactpersoon uit een zorginstelling of een 112- dienst als ambulance of politie. Door het GPS systeem kan hulp direct naar de goede plek gestuurd worden, ook als betrokkene niet goed aanspreekbaar is.

Casev werkt samen met een gerenommeerde zorgcentrale die 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar is. Het alarm wordt dus altijd beantwoordt. Aan de telefoon zitten verpleegkundigen of doktersassistenten die een oproep goed kunnen beoordelen en afhandelen. Men krijgt dus echte mensen aan de lijn, geen computer.

Casev verhuurt als enige leverancier in Nederland mobiele alarmering tegen een alles inclusief tarief per maand. Na aanmelden hoeft er niks meer geregeld te worden, men krijgt een werkend toestel met duidelijke gebruiksaanwijzing thuisgestuurd. Er hoeft voor de installatie géén monteur over de vloer te komen. Omdat de alarmering ook binnen werkt vormt mobiele alarmering een prima alternatief voor de traditionele vaste personenalarmering van thuiszorginstellingen.

Casev mobiele alarmering biedt de mogelijkheid drie telefoonnummers in te programmeren: Twee keuzenummers (zoon en dochter bijvoorbeeld) en één nummer van een nummerinformatiedienst. Via de nummerinformatiedienst kan met alle nummers uit het telefoonboek van Nederland gebeld worden.

Met mobiele alarmering worden ouderen minder afhankelijk en minder eenzaam. Door de angst te vallen of onwel te worden durven veel ouderen, chronisch zieken en gehandicapten niet zelfstandig naar buiten. Hierdoor is deze groep mensen sterk afhankelijk van mantelzorgers die mee gaan voor een boodschap of een wandeling. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat een groot deel van de mantelzorgers overbelast is en geen tijd heeft. Daardoor kunnen ouderen, chronisch zieken en gehandicapten minder vaak naar buiten dan ze zouden willen en kunnen. Dit kan o.a. leiden tot bewegingsarmoede, eenzaamheid en zelfs depressie.

Uitgebreidere informatie kunt u vinden op www.casev.nl

Plaats een reactie