Ouderen kunnen langer zelfstandig wonen in eigen wijk

Bewoners uit de Hilversumse wijk Kerkelanden kunnen op 29 en 30 mei 2012 aangeven met welke diensten zij het meest gebaat zijn zodat zij zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen als zij ouder worden. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen voor de bewoners, maar ook voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Bovendien worden de kinderen en kleinkinderen van de bewoners van Kerkelanden nadrukkelijk uitgenodigd mee te denken over oplossingen welke voor hun ouders of grootouders van belang zijn.

Doret Brandjes, projectleider iZovator: “We vinden het goed dat de zelfredzaamheid van ouderen uit de wijk Kerkelanden kan worden versterkt door gebruik te maken van innovatieve diensten. Hierdoor kan men langer zelfstandig blijven wonen, ook al wordt men ouder. Maar hoe zorgen we er met elkaar voor dat zelfstandig wonen veiliger, makkelijker en plezieriger wordt? Om deze vraag te beantwoorden organiseren we op 29 en 30 mei bijeenkomsten voor bewoners, familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers. Inmiddels zijn er ook twee bijeenkomsten georganiseerd voor professionals uit de wijk Kerkelanden. Een groot aantal vertegenwoordigers was bij deze bijeenkomsten aanwezig zoals een huisarts, apotheker en fysiotherapeuten. iZovator heeft dit initiatief in opdracht van HilverZorg genomen in samenwerking met Versa Welzijn, Seniorweb, de gemeente en WMO-raad Hilversum”.

Meer informatie
http://www.izovator.nl

Plaats een reactie