Oudere migrant meer betrekken bij het zorgaanbod

Het wordt voor zorgprofessionals die in hun werk te maken hebben met de zorg voor oudere migranten een stuk eenvoudiger om bij te blijven. Ze kunnen voor achtergrondinformatie, verslagen van bijeenkomsten en verbetermogelijkheden sinds kort terecht op de website van het NPO-project Stem van de oudere migrant: www.stem-nuzo.nl.

De website is een initiatief van het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen. Het netwerk signaleert dat het aanbod in de zorg onvoldoende is afgestemd op de wensen en behoeften van oudere migranten. Oudere migranten vinden voorzieningen in de zorg vaak moeilijk toegankelijk, en de doelgroep wordt nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling van het zorgaanbod.

Beter afgestemd zorgaanbod
Het project en de website willen dat veranderen en de zorg beter laten aansluiten op de specifieke behoeften van oudere migranten. Op de website kunnen bezoekers o.a. terecht voor informatie over bijeenkomsten en de planning van het project. Ook kunnen bezoekers op de website informatie met elkaar delen over projecten, onderzoeken en publicaties gericht op het meer en beter betrekken van de oudere migrant bij het zorgaanbod.

Meer informatie
Bekijk de website www.stem-nuzo.nl of lees meer over Stem van de oudere migrant.

Plaats een reactie