Opzienbarende resultaten bij Stoppen-met-roken spreekuur

Zaterdag 31 mei 2013 is het Wereld Niet Roken Dag, voor veel rokers een aanleiding om te stoppen met roken. Hoewel stoppen met roken niet altijd gemakkelijk is, komt maar liefst 40 procent van de bezoekers aan het stoppen-met-roken spreekuur in Rijnland Ziekenhuis definitief van het roken af.

Only The Last TimeFotocredits: Morgan (cc)

Een opzienbarend resultaat, dat veel hoger ligt dan het gemiddelde landelijke slagingspercentage van slechts 10 procent.

“Het is makkelijk om te stoppen met roken, maar moeilijk om het uiteindelijk vol te houden”, vertelt Ria van Leeuwen, personal coach bij het stoppen-met-roken spreekuur. Daarom worden mensen op het stoppen-met-roken spreekuur een jaar lang begeleid en gemotiveerd om het niet roken vol te houden. Uiteindelijk, als het goed vol te houden is om niet te roken, kan deze ondersteuning ook telefonisch worden vervolgd. Ria: “Door de bezoeken aan het spreekuur worden veel rokers wakker geschud. Ik push niemand om te stoppen. Ik geef ook geen donderpreek als iemand het niet volhoudt. Want stoppen lukt alleen als je zelf gemotiveerd bent en blijft.”

Vergoeding
Mensen die willen stoppen met roken, maar waarbij het (nog) niet lukt, kunnen met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist terecht op het stoppen-met-roken spreekuur. Het spreekuur vindt plaats op woensdagochtend en donderdagmiddag in Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp en op maandag in Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn. Het stoppen-met-roken spreekuur wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Plaats een reactie